2013. április 30., kedd

never ever

reggel kellett futnom menni. Ilyen lehet a halálközeli élmény. Egyetlen tejeskávéval. Ébredés után fél órával. Ráadásul kitaláltam, hogy nyújtom a távot, kemény 80 méter lett a 70-ből, ez barátok között is van vagy + 10 méter. Na, azon a 10 méteren én sok mindent gondoltam. Viszont ezt is lefutottam 7-szer.
(reggel nem fogok futni menni, nem jó. először is, odasüt a futós helyemre a felkelő nap, télen biztosan jó, de most megpusztultam tőle. ráadásul én azt szeretem, hogy este 8körülelmegyek kocogni, hazajövök, lezuhanyzom, a férjem masszírozza a lábam, megnézünk valami filmet, satöbbi. most meg hazaértem és elkezdődött a nap. a vöröslő fejemmel. never ever.)

20 megjegyzés :

  1. Zazi, Te egy Istennő vagy! Gratulálok! Komolyan. Én egyenlőre az autót cseréltem fel BKV-ra úgy, hogy reggel és délután 5 megállónyi távot gyalog megyek. Nem sétálok, gyalogolok. Az első napokban azt hittem, hogy tőből szakadnak ki a lábaim, a csípőm kegyetlenül fájt. De (tudom, "de"-vel nem kezdünk mondatot) már (ez a 4. hét) egyre jobb. A futásoddal azért überelsz, ami nem baj :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ez nem futás,komolyan, még kocogás sem, ezzel a tempóval... kiderült, hoyg nálam a gyaloglók nagyobb sebességgel mennek,ezen először iszonyúan röhögtem, aztán meg elszörnyedtem.fontos a sorrend,sokat elárul rólam.:D

      egyébként meg muszáj, nemjókedvemből teszem ám! és tényleg nem. :(

      az 5 megállónyi az állati jó,és nem barátságból írom!

      Törlés
    2. Motiválj még kérlek!!! Cserébe drukkolok Neked és talán én is újra futni kezdek - ez utoljára a gimiben történt meg kb 33-34 éve ...

      Törlés
    3. hát kérlek szépen! például mi lenne, ha bicajoznál egyet? ha nincs bringád, akkor mi lenne, ha csinálnál mittomén tornagyakorlatokat? csak úgy, hogy naponta párszor, de 10 felülést. vagy 10 - 10 láb oldalra emelést?

      megmondjam, mi motivál? na, írni fogok róla (röviden: semmi nem jön rám) :(

      Törlés
    4. Hmmm - ezt a motivációs tréninggatyát ismerem :)

      Törlés
    5. pedig pont arra gondoltam :D

      Törlés
  2. Írtam már a másik blogodban, hogy az interjúd hatására vettem futócipőt! Egy komoly edzés tervet követek - ismerősök sokan ezt ajánlották -, s bizony 10 hét után ott tartok, hogy hiányzik az a pár méter, ha nem megyek ki. Első alkalommal a 200 m futás után azt hittem, hogy itt van a vég, ma már az ötrészletben lefutott 1000 m simán megy. Nem sietem el, tartom magam a tervhez, lépésenként haladok. GPS-es telefonnal mértem ki a távolságot: két kör van: 520 és 630 m. Kukáktól kukáig, bukkanótól bukkanóig, saroktól sarokig fel van írva minden méter, így tudom megtervezni mikor meddig futok. A célom, hogy a folyó töltésen le tudjam futni a 6 km-t. Két hetente társam is van, a szomszéd lépcsőházbeli csaj ha délelőttös akkor velem fut, a másik héten magunkban és "jelentünk" a másiknak! Nem titkolt célom, hogy fogyjak is általa, de nem mindenáron. Amíg erőm bírja addig futok, aztán sétálok. A főnököm most futotta le a félmaratont, azt mondta, jövőre együtt megyünk.... :-). A gyerekeim esténként már jönnek ki velem, vagy bicajjal tekernek vagy rollereznek mellettem. Magamért csinálom, nem mert ez most divat. Nem kipipálni akarom, hogy jól van megtettem ezt is, szeretném ha ez hozzám tartozna hosszú távon. Fősulisként jógáztam és úsztam. Sajnos uszoda 25 km-re van tőlünk, a két havi bérlet árából vettem a futócipőm.... A jóga viszont lehet, hogy újra képbe kerül, mert egyedül nem élvezem.
    Jövök még majd, erőt és kitartást! Róma sem egy nap alatt épült fel!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Saci, én meg azt nem titkolom, hogy én elsődlegesen fogyni szeretnék, sztem már attól javul a kondim.persze, én is azt szeretném, ha ez beépülne az életmódomba, csak nem merek nagy szavakat mondani.

      soha nem tudtam futni, gyerekkoromban sem,pilinszke koromban sem, soha, de soha, tehát csak a korral jöhetett ez az agylövés,mert genetikailag nyilván nem.

      ha én egyszer 1 km-t lefutok egyben, ott pezsgőbontás lesz,most megmondom!


      úszni tudok,most találtam meg egy blogbejegyzést, és kiderült, hoyg nem 1 - 1, 5 km-eket úsztam, hanem 2 km-t. én. három éve. elkeserítő, hoyg így elhagytam magam.

      én úgy látom, nagyon jók a "körülményeid", a főnök, a szomszéd csaj, a gyerekek, ez csodálatos, hajrá, Viki!

      Törlés
  3. Valamelyik mosténaztántutifutnifogok nekibuzdulásomban én is hajnalban keltem, hogy mielőtt P dolgozni megy, még lefussam az etapomat. Ott és akkor megfogadtam, hogy soha többé nem leszek ilyen hülye:)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én ilyet magamtól sosem, csak az van, hogy ma este itt a hegyen tűzgyújtás van (hagyomány 100 éve), máglyát gyújtanak, s pont az én futós helyemen kel át a falu fele, na, még az kéne, hogy közönségem is legyen. ezért önszántamból reggel mentem.... nagyon rossz volt.

      nekem ilyen felbuzdulásom (futással kapcsolatban) még sosem, de annyi minden mással igen. :((((

      Törlés
  4. Mi este bicajozunk a lányommal és egyszerűen lehetetlen már tekerni az iszonyat mennyiségű szúnyog miatt.Szeretnék egy szobabicajt!!! Please...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ti hol laktok,Kriszta? hogy ennyi a szúnyog...:( Duna mellett?

      Törlés
  5. Bocsi - nem bántásból írom - de a sztori olvastán sírtam a nevetéstől, ami most naaaaagyon fáááááááj. De ha már te reggel letudtad, akkor én sem hanyagolom el az estit. Hajrá, megy ez csak nyüglődjünk együtt rajta :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én meg rajtad nevetgélek, sztem ez így rendben van :) így inspirálunk mi! hajrá!

      Törlés
  6. Zazi, csak biztatni tudlak (-->HAJRÁ!!!),
    vészhelyzet esetére pedig (mármint ha sehogy se akarna magával ragadni a flow) megsúgom



    (kéretik CSAK vészhelyzet esetén tovább olvasni!)




    hogy elég hatékony mozgásforma ám az erőteljes gyaloglás (különös tekintettel a farizmok megmozgatására) vagy a napi 20< km-es biciklizés is. Legalábbis én így tapasztaltam, miután rájöttem, hogy a futás, de még a kocogás sem az esetem.
    Sőt -- bár ez lehet, hogy megcáfol minden mozgástudományi tézist -- azt is észrevettem, hogy egykettőre lemegy a hasam (mármint has, ott alul), halálkomolyan, ha "sportgyaloglás" közben (amit pl. boltba menésnek, netán Zsömi-sétáltatásnak is lehet álcázni) behúzva tartom. Vagyis megfeszítem az izmait.
    Nekem ez utóbbiak, ezek a vészhelyzetre valók nagyon könnyen mentek, és a siker mellett külön öröm volt, hogy többé nem kellett kocognom. :)

    Szóval nincs gond, ha nem válik be a futás: van máááásiiiiiik! ;)
    Juli

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. kénytelen voltam elolvasni, a vészhelyzet szó nekem vörös posztó :D

      az izommegfeszítés egészen biztos, hoyg hatásos, Etka anyó (én nem nagyon bírtam szegényt)már 25 éve is ezt mondta, hogy a buszmegállóban is látja, ki feszítgeti az izmait várakozásközben.és hoyg az JÓ. és szükséges. szóval,meghajtom fejem :)

      Törlés
  7. Höhö, most határoztam el, hogy reggelente fogok futni.
    Mert ugyanis felfedeztem, hogy egy jó nagy kör végén ott a mi csodálatos templomkertünk, és pont van egy pad, egy platán alatt, ahová odasüt a nap, szóval nagy kör, nyújtás, 5 perc padon hempergés feltett lábbal, világmegváltó gondolatok, mosolygás a platánfára.
    :)
    Majd lesz egy nap, amikor nem a fejed vöröslik, hanem megtelsz energiával futás/gyaloglás/bármilyen edzés után. Az lesz az a pont, amikor elég edzett vagy a sportoláshoz. Alig várod, hidd el. :)
    Tea

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. azt szeretném megérni, hoyg megtelek energiával, Tea! ;)
      de én is úgy gondolom, hogy lesz ilyen, csak én lépésenként haladok a cél felé. személy szerint begyorsítanék, de nem fogok, mert azt meg tudom,hoyg akkor nem fog menni és feladom.márpedig ez életcél most, ugye :)

      ha majd egyszer nekem futás után világmegváltó gondolatok jönnek, az lesz a szép,új világ!

      Törlés
  8. Na ugye tudod, hogy van az a Áldott jó Nő, akit amott Nálad ismertem meg. Nagyon hálás vagyok Neked érte, mert az akkor elkezdett miniatűr 1-2 perces blokkokkal, mára eljutottam 11km ig.
    Így cserébe Te Drága: Hajrá Zazi! Nem feladni, jó lesz az majd meglásd. Fejben pakold össze magad és még ha csak az a pár méter is, de az csak a Tiéd legyen.
    Aztán mire rákattansz az örömfutás ízére, jönnek a nyári forró nappalok. Na akkor fogod igazán megszeretni a reggeli futikat. :)Ölellek

    VálaszTörlés

szeretem, ha van visszajelzés ;)