2013. december 18., szerda

public demand*

Tegnap megállapítottam, hogy a bálna* és köztem nem csupán terjedelmi hasonlatosság van, hanem ahogyan a bálnának is folyamatosan mozognia kell az életben maradáshoz, úgy nekem is ebben a téli futóruhában folyamatosan mozognom kell, ha nem kívánok megfagyni. És hát nem kívánok.

Egyébként megvagyok, köszönöm, érkezett némi külső nyomás*, hoyg írjak már, csak hát főszezon van és éjt nappallá tevő munka, szó szerint. De azért futok, gondolom, a józan eszem megőrzése ennek is köszönhető.

Tegnap pl. - 1 fokban indultam el,  gondoltam is, hogy micsoda szerencse, hogy májusban elkezdtem futni, mert mostanra része lett az életemnek ez az egész hacacáré, nyilván nem kezdeném most el, kezdené a fene, viszont továbbra is azt mondom, hogy -1 fokban futni ezerszer jobb, mint nyáron, ez a nekem való időjárás, imádom. De csak futni benne, sétálásra, bóklászásra alkalmatlan.

Közben meg az történt, hoyg indulok ám az Ultrabalatonon, megint megtörtént, ami a Suhanj-on is, hogy miközben én még bambultam és csodálkozva néztem a világba, meghívtak egy csapatba. Engem, a nagy futót, ez vicces, nem? Megint bizalmat szavaznak nekem hónapokkal a verseny előtt, remélem, rászolgálok, dolgozom az ügyön. A főnök úrnak még nem mondtam, idén nem szeretném már felidegesíteni, legyen jó karácsonya.

Tegnap rakoncátlankodtam (ezt se nagyon olvassa el a főnök úr - Ági, légyszi, ne szólj -), ugyanis olyannyira tele volt a tököm  fejem minden munkával és feladattal és elmaradással, hogy azt mondtam, most muszáj futni egy hosszabbat, így eltértem az edzéstervtől és gondoltam, egyben futok 4 km-t, legalább meglátom, tudok-e még / már. 
Az első 2 km-en meghaltam, gondoltam is, hogy ha most összeroskadom, a ködben meg sem találnak, nagyon rossz volt, fájt a lábam (jah, hát a bemelegítés hiánya, ugye...), elegem volt és nem szerettem, meg is álltam, hogy akkor most innen dühöngve hazasétálok. Aztán nem tettem mégsem, 150 méter után újra nekiduráltam magam és onnantól kezdve egyre jobb lett, elmúlt a fájás, váratlanul megtetszett a téli szürkeség, jól vettem a levegőt, a pulzusom is rendbejött, az autók sem érdekeltek, na. 6 km lett.

A vicces ebben az, hoyg az első 2 km-t nemcsak érzésben, hanem időben is rosszul abszolváltam, ennek a kettőnek nálam minden létező variációja előfordult már, érzésben jó, időben rossz, és fordítva és keresztben és mindenhogy, most igazodtak egymáshoz, mindenféleképpen rossz volt, valami 9, ill. 9, 40-es km-eket futottam, nem is tudom, ez még haladásnak nevezhető a fizikában?

Utána viszont váltás érkezett és egyre gyorsabb km-eket futottam, hát belejöttem, na,  8,14-es volt az utolsó km, ez nálam szinte végsebesség. És ne felejtsük el, hoyg ez volt a hatodik km. Ha tovább futok, a végén esetleg repülök is? Egyszer ki kell majd próbálnom.

Mindez azért érdekes és itt jön a magyarázkodás, mert az Ultrabalatonra olyan 2 x 10 km-t (igazából egy félmaratont, tehát 21 km-t, de szétszedve) vállaltam és be kellett írni a tempót és 9 perces km-ekben egyeztünk meg, hát csak tudom abszolválni, nem? Hamarabb beérni meg csak ér, nem?

Ön mit lát  a képen? Mert az egy hegy.**



* a bálnáról egyéb infót a haziallat.hu oldalon keressetek, hol másutt

** vö. Saint- Exupéry

13 megjegyzés :

  1. Isten szeme mindent lát :))))


    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Istené láthat, de a főnököt kihagynám... bár az a helyzet, hogy már írt...

      Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Ja: a főnök meg tud mindenről. :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. pedig azért voltam ilyen bátor (még ha hetekig nem mertem leírni az UB-T, akkor is), mert azt mondta, ő nem tudja olvasni a blogom, óh, mondom, ez király ;)

      Törlés
  4. grosze respekt- fantasztikus vagy, Zazi! Minden elismerésem és tiszteletem!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. cuki vagy, mindenért lelkesedsz és biztatsz, ez tök kedves, Ági! :)

      Törlés
  5. Hát, ezzel a tél dologgal még én vagyok így. Inkább most, mint nyáron...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. kinézek az ablakon és elborzadom, még hogy oda, ki, a hidegbe? megy a fene, nem ettem meszet. felöltözöm, kilépek, basszus, de rohadt hideg van. és itt snitt. :D

      Törlés
  6. Én novemberben kezdtem futni:) Mekkora öröm lesz majd, ha már érezhető lesz hogy tavaszodik. :)

    Gratulálok! 2x 10km, nem semmi! Meg fogod tudni csinálni!

    (Bár én tartanék már ott, hogy 6 km-t egyben lefutok..)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. na, ha te novemberben kezdtél futni, akkor neked jár a nagy riszpekt, el nem kezdtem volna, azt hiszem... ah. :)

      vigyázz, ne kapkodj! én 12 alatt lefutottam 5 km-t (és hát ismerjük a 75 méteres kezdetemet), majd növeltem és növeltem, mert doppingolt, végül már 10 km-eket futottam ( kocogtam), de aztán észhez tértem és most a főnökkel dolgozom. kivéve ezt a tegnapi renitenskedést.. nem szabad hirtelen, ráérünk, csak békésen és legfőképpen sérülésmentesen!

      Törlés
  7. Azért ezt a 2x10-et nagyon bírom benned Zaz! Ebben minden benne van. Nem gondolom, hogy felidegesíted a főnököt, viszont piszkosul rád fog szállni. Ami vár rád (na meg persze a főnökre is) 2014-ben, az minden elképzelésedet és rakoncátlanságodat felülmúlja majd. (És megtanulsz bemelegíteni is, az biztos!) Puszi, már nem biztos hogy tudok írni Neked, szeretetteljes ünnepet kívánok az egész családnak.

    VálaszTörlés
  8. Rég jártam itt, és: anyám!!!

    VálaszTörlés

szeretem, ha van visszajelzés ;)