2014. február 25., kedd

made in

Ez az egész múlt heti holland út tökéletes választ adott arra a kérdésre, való-e nékem a spinning. És nem. 
Természetesen tudom, hogy ennek megállapítására olcsóbb megoldás is létezett, nem akarhatjátok tudni, miért így oldottam meg, mindenesetre a hír igaz, tényleg nem voltam idehaza.
Utrecht - nekem szívügyem


Elég váratlanul jött az út, de annyira profi vagyok már ebben, hogy például az indulás napján, miközben fél 2-kor ki kellett lőni a házból, fél 10-kor vettem elő a huzivonit. Fél 12-kor egyetlen dolog volt benne, a futócucc. A prioritások, ugye. Egyébként ez a futás felborította az én rendszeremet, a franc akar 6 napra hajókoffer méretű bőröndöt magával vinni, még ha gurul, akkor sem, viszont a futócucc (biztosan a 39-es cipő..) - most szólok - tök sok helyet elfoglal. Nehogy legközelebb abban utazzam inkább.

nevezzük látványnak

 

Szóval, futottam (is) Hollandiában. Mit is mondjak. Nem akarnám túlmisztifikálni, remekjó, de a futás az futás, ez van. Ott is lihegtem, ott is vastüdőztem, ott is eszembe jutott a Főnök a nyolcadik 2 percesnél. Na jó, tényleg gyönyörű helyen mentem, nem is voltam rá képes, hogy fussak is (ha lehet, jól), a tájat is nézzem, ügyeljek a légzésemre és még a pulzust is figyeljem. Valaminek ki kellett esnie a rostán, ez nyilvánvaló.

itt futottam. szégyelljem-e magam?



Ez egy kisváros Utrecht mellett, balra csatorna, jobbra csatorna, a kettő között meg egy futó Zazi. Gömbtestem kissé kilógott a szálfa termetű hollandok közül, nem baj, láttak ilyet is, nehogy azt gondolják, mindenkinek egyenes lába van.

A helyzet az, hogy miközben PB-t futottam (3km bemelegítés + 3, 6 km futás 7, 53 min /km -rel) és bambultam ide-oda, észre sem vettem, de veszettül megáztam, ezt teszi az endorfin, esetleg a villámgyors akklimatizációs képességem, a szemerkélő eső ugyanis a hollandoknak meg sem kottyan. Akkor még úgy gondoltam, nekem sem, de azért az a házban meglepett, hogy még a bugyim is vizes volt. Hülye, na.

Ezek után nem futottam, mert reggelre várható módon prüszköltem és úgy gondoltam, ezt kihagyom és valami lájtosabb verzió után nézek,  ekkor jött a bringa. A vasparipám. Ha azt veszem alapul, hogy összenő, mi összetartozik, de mindehhez még felsejlik előttem a sajgó fenekem, meg az, hogy a talaj és a lábam között volt egy 20 centis légüres tér, ily módon megálláskor kurva nagyot rándult a lábam és sikerült meghúznom valami izmot, akkor egyértelműen kijelenthetem, hoyg a jövőben nemcsak, hogy a spinning nem lesz a keresztedzésem, de triatlonos karrier sem vár, szerintem megbékélek én ezzel.
25 km és ennek a fele szembeszélben? Azt hittem, lefordulok a bringáról, csak azért nem álltam meg, mert nem tudtam, azért az a tátongó űr a talaj és a lábam között visszatartott, nem maradt más, mint tekerni és reménykedni, hogy másnap nem kell felszállnom megint. Nem való ez nekem.. egyébként érdekes, az első felét, az odavezető utat mindig élveztem, valahogy haza nem esett már jól az út. És hazafelé mindig szembeszél volt.
(iszonyat nagy náthát hoztam haza, csak mondom. megfázásra nem ajánlja sem a kezelőorvosa, sem a patikusa)



Na, ide is eltekertünk, mondom, eddig a pontig teljesen kerek volt a világ, itt még mosolyogtam.


Szóval, a múlt hét nagyon sportosan telt, úgy éreztem magam, én mindent megtettem, futottam, bringáztam, nagyon egészségesen étkeztem, ittam is eleget - ehhez képest ráálltam erre az ősellenségre és + 1 kilót mutatott.  Itt roskadtam meg.

18 megjegyzés :

  1. A plusz egy kg = gyerekkel töltött boldogság :)

    VálaszTörlés
  2. Jó ez a kirándulós poszt!

    (Kaptam felhívást játékra, amit tovább kell passzolnom és én rád gondoltam. Ha van kedved, csináld meg.


    Be kell linkelni azt az embert a blogodba, aki felkért a játékra. /nekem nem fontos!/
    Meg kell osztani magunkról 7 dolgot, akár különleges, akár hétköznapi.
    7 bloggert meg kell nevezni, be kell linkelni a blogunkba.
    Majd értesíteni őket a blogjukon, hogy ők a kiválasztottak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. elárulok 7 dolgot és nem adom tovább, az gáz? ;)

      Törlés
    2. Szerintem nem. Az ilyen játékok csomószor beragadnak és mégsem ettől jön el a világvége. ;)

      Törlés
  3. Köszönöm ezt a beszámolót...is! Bár a kisördög bennem azt mondja, hogy irigy vagyok,de nagyon!😜

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. majd írok a rendes blogba is, az másfajta lesz ;)

      Törlés
  4. "...csak azért nem álltam meg, mert nem tudtam, azért az a tátongó űr a talaj és a lábam között visszatartott, nem maradt más, mint tekerni és reménykedni, hogy másnap nem kell felszállnom megint. "
    ...jajjj Zazi ez most jól esett...(mikor nem?!) család csak a remegő lapitopit az ölemben és a fura kuncogást érzékeli... ;o) - annyira vizuális vagyok...de annyira... és ahogyan írni tudsz erről -no meg a képek -az ember szinte ott van...

    Egyszóval,köszi az élményt !!! :o)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. sztem azzal a magas bringával büntetni lehet :) menni jó rajta, de megállni, meg lassítani, meg befordulni (!), ha jön egy autó.... hűha, hűha :D

      Törlés
    2. igen-igen látszik a képen, hogy elég "fura" ... :o) én el nem tudom képzelni egyáltalán hogyan lehet megülni... ez aztán igaz drótszamár :o)

      Törlés
    3. feltornáztam mind a 168 centim, s ha már fent voltam, rendben voltam, csak nyomni kellett, na de ha meg kellett állni, jaj... :D

      Törlés
  5. +1 kg?: az izmok Zazi, az izmok:) Hát megdolgoztál érte, nem? :)

    VálaszTörlés
  6. Vastüdő, vasbringa, vas akarat....nincs vas hiány...
    A gyerekkel cívódást nem hiányolom, a többi nagyon jó lehetett!

    VálaszTörlés
  7. Hiányoztál, örülök, hogy itthon vagy és írsz. Ide vagy az edzésonlinére. :) Üdv.Mandita70

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. most már, hogy újra itthon, ide is, oda is ;) én ott téged megdicsértelek tegnap, láttad-e?

      Törlés

szeretem, ha van visszajelzés ;)