2013. szeptember 18., szerda

a hír igaz. de

Ezúton szeretnék elnézést kérni minden engem olvasó szír állampolgártól, amiért több kommentben is azt átallottam írni, hogy én szírt égetek*. Felelősségem teljes tudatában kijelentem, hogy soha nem égettem szírt és nem is fogok. Zsírt, azt igen, de azt is csak szeretnék.

Imigyen felszabadult lélekkel akkor most elmondom,  hogy elmentem ma végre futni. Mivel visszakerültem a partvonalhoz (önszántamból!), úgy képzeltem, hoyg lefutok 2 km-t, nyugodtan, élvezem a futást, örömködöm és ezzel helyreáll a világbéke.

Először is:  nem futottam le 2 km-t, csak 1, 89-et, amikor ezt megláttam a telefonon, azt gondoltam, hogy de nekem muszáj még azt a nyamvadt 101 métert megtennem, hát ez még nincs 2 km sem, aztán meg rögtön arra gondoltam, hogy kell a frászt, nekem aztán nem kell, én ott állok meg, kisbarátom, ahol csak akarok. És lőn. Sajnos, annyira lihegtem, hoyg azt hittem, lenyomtam a runkeeper-t, kiderült azonban, hogy nem, ezért lett 8 felett a perc / km, esküszöm, alatta voltam.


Azt pedig, hogy miért futottam ilyen gyorsan, senki meg ne  kérdezze, én sem tudom, de hogy ne legyen már ennyire szép a történet, mondom, hogy kétszer is megálltam, úgy fájt mindenem: Kicsit sajnáltam magam és mentem tovább. Akartam én a világbékére gondolni, de ami bölcsességet össze tudtam szedni (ne felejtsük el, hogy mindösszesen bő 15 percem volt erre), azt belesűrítettem ebbe:
Az újrakezdés nem egyenlő a folytatással.

Nem egy oravecznóra, de legalább izzadtság életszagú.



* természetesen elírás, hasonlatos a hoyg-hoz

21 megjegyzés :

  1. Te, drága HumorHarold! nem egy oravecznóra...muhahaha!!!

    VálaszTörlés
  2. és xxxDóra sem vagy :P Ezért aztán tudsz írni :)
    Szegény szírek, nincs elég bajuk... de majd ha jön érted az efbiáj, megvédünk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. remélem, gyorsan futsz, Ági, mert azok gyorsan jönnek ám :)

      Törlés
    2. ugyan már, azok mind férfiak, ledobom a melltartóm, megállnak, bámulnak, te megszöksz. Ennyi.

      Törlés
    3. ugyan már, azok mind férfiak, ledobom a melltartóm, megállnak, bámulnak, te megszöksz. Ennyi.

      Törlés
  3. Jó olvasni, hogy más is szenved...
    Ezen túl pedig jó olvasni, hogy másnak még szenvedés közben is van humorérzéke.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nekem olyan gyanúm van, hogy ezáltal fejlődik,komolyan. ;)

      Törlés
    2. komoly mazochizmus, a szenvedéstől humorérzéket tovább fejleszteni :D

      Törlés
  4. Mivel te ilyen önfeláldozó vagy asszem kénytelen leszek én is újra elindulni, úgyis a két szülői után már nem érek oda tornázni, elég lesz nekem is 15 perc totyogás. A térded nem fájt?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nem! a csípőm sem. ellenben a végére olyan darabossá vált a mozgásom ( a tempó, ugye), mint egyes 100 méteres futóknak

      Törlés
  5. Én is szoktam így járni, amikor elmegyek csak sutty örömfutni egy rövidet, akkor lesz meglepően gyors :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. engem még nem ért véletlenül meglepetés tempót illetően, azt hiszem...

      Törlés
  6. Én 2 hete egy métert sem futottam. Egyrészt voltunk szabin, ahol nem tudtam futni mert ugye a bébi velem volt hogy Apa tudjon sokat merülni és roncsokat nézegetni(mert ugye azért mentünk).
    AZtán meghúztam a térdem (nem futás közben, nem is értem, egyszercsak reggelre nem tudtam behajlítani). Még kell 1-2 nap és megint elindulok. Már előre félek tőle, hogy bele fogok halni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. na, akkor tessen vigyázni, inkább többet pihentetni, semmint idejekorán újrakezdeni. nem játék a térd,ugye :(

      Törlés
  7. Zaz! Szerintem ebbe az újrakezdésbe beleférne egy testedre / lelkedre szabott edzésterv. Szabad vagy, művész, taszítanak a korlátok, ilyennek képzellek. A szabadságvágy sok mindent hoz az életünkbe. Viszont a futásodba én mégiscsak beépítenék kereteket ezen a ponton. Már kipróbáltad, belehelyezkedtél, felszerelkeztél, gyűjtötted a km-eket, a tapasztalatokat, érzéseket. Se a km, se az idő hajhászást, se ezt az örömfutás dolgot nem látom jónak esetedben. Olyan sok mindenkinek segítettél már, oly sok mindent adtál már, most kérj Te is segítséget. (Ugyanúgy mint a diétádban, bár erről még nem sokat írtál sajnos.) Én Györgyire gondoltam, kérj egy edzéstervet Tőle. Próbáld meg. Sokkal könnyebb lesz teljesítened, mint amennyire félsz a kudarctól. És az edzéstervbe is belefér a szabadság, az örömködés (néha). Puszi! Szeretettel!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kozima, hehehe :) egy futónagykövet segít nekem, már felvettem vele a kapcsolatot, felajánlotta, hogy segít és összerak nekem egy rám szabottat, csak még be kell mennem hozzá futni. ettől eléggé rosszul vagyok, de olyan motiváló leveleket írt, hogy azt hiszem, kedvelem látatlanban is a férfit. Ági (aki rávett az eszergomi 4 km-re) férje, ez egy ilyen család ;)

      fogok írni róla és írok a diétámról is, csak valamiért azt gondoltam, ez senkit nem érdekel...


      köszönöm ez remek komment volt!

      Törlés
  8. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, ezt úgy szeretem, ez a mondás most olyan divatos, hogy a női szerveknek nem való a futás :) De pláne a nőiesebb/kerekebb alkatú nőknek nem való, ők igazából nem is tudnak futni :) Meg egyébként amúgy a futás sem jó semmire, csak kinyírja az ízületeidet :) Van, akinek valóban nem jön be, van, aki örömét leli benne, és van, aki képes ultratávokat is futni. Mindenki találja meg azt a mozgást, amiben örömét leli, nem muszáj, hogy ez a futás legyen.

      Törlés
    2. na, ezt akartam mondani, hogy ez ma mekkora divat, hoyg nőkbe nem való. szerintem ez úgy van, hogy van, akinek nem jó és ennyi. de az egyéni dolog, nem ilyen nagyvilágba kiáltott jelszó. szerintem.

      azt pl. teljesen el tudom fogadni, hogy neked nem jó, nem szereted, nem érzed jól magad vele, satöbbi, sztem ez oké, ilyen van, miért ne lenne? én mindig azt mondom ezen a felületen, hogy nem kell futni, ha valaki nem akar, a lényeg az, hoyg mozogjon.

      a 90-napost én már csináltam (én már szinte mindent :D ), 10en kilót leadtam, aztán az szépen visszajött. ezért nem hiszek a diétában, csak a váltásban- de ez megint olyan, hogy ÉN így gondolom. csak én.


      a gyorsgyaloglás egyébként nagyon jó, azt is többször elmondtam, hogy más úgy gyorsgyalogol, hogy a futásommal küzdenem kell, hogy utolérjem.:D

      Törlés

szeretem, ha van visszajelzés ;)