2013. szeptember 6., péntek

kizárólag megelőzési célzattal

Mert proaktivitásom nem ismer lehetetlent, ezáltal viszont az erdei úton való felbukkanásom okozta károkat a biztosító nem fizeti.

Szóval úgy van, hogy a futós karrierem első évszakváltásához közeledem és ez meglehetős terheket jelent magam és a környezetem pénztárcája számára, annak ismeretében, ahogyan sikerült két hete vennem egy nadrágot (hétköznapi viseletre), mindenképpen. Először is azonnal frusztrált leszek, ha tudom, hoyg ruhát kell vennem magamnak, nem fog rám jönni, nem férek bele, nem lesz a méretemben, a szókincset a végtelenségig tudom variálni, de mind egyet jelent: nem lesz. És ennek általában alapja is van.

Mivel se pénz, se posztó, ellenben a Lidl-ben és az Aldi-ban is futós napok voltak, megkértem Donna Klára kartársnőt, hogy vegyen már nekem egy futógatyát, könnyedén belőve a legnagyobb méretet, ő pedig meg is tette, mert cuki. Nadrágom tehát van, nem bélelt, de az egy másik évszakhoz kell majd, ellenben lengő szárú, nekem ilyenem még sosem volt, már csak azért sem, mert a hirtelen felívelni látszó karrieremet eleddig egy 3/4-es (vessetek meg) pamut cicanaciban  abszolváltam, mit sem törődve bőrbarát és lélegző és übercuki követelményekkel. Persze, fel kell varrnom az alját, meg feszül is rajtam, meg még selymes érzete is van,  csak el ne felejtsem, hoyg ebben futni kell.


Hogy a jelenlegi szürke/fekete - pink tengely mellőli elmozdulás ne zavarja meg kialakulóban lévő futó identitásom, a felsőm (ezt már én vettem) továbbra is a női vonalat testesíti meg, olyan pinkes féleség. Amikor a férjem megkérdezem, hoyg ez milyen szín, nem tudott egyenes választ adni, olyanokat mondott, hogy rózsaszín, de van benne rendes magenta és lazac, de még terrakotta is. Képzőművész. Elég, ha csak azt mondom, hogy test(em)hez tapad ez is vagy részletezzem?


A legszebb rész jön. Kompressziós zokni. 700 -ért egyszerűen muszáj volt. Pink, out of question. Itt egy baj van csak, hogy az én vádlim olyan vastag, hogy a zokni teljes gumírozását kihasználva tudtam csak felszuszakolni a lábamra, akkor aztán megpihentem, majd hitetlenkedve belenéztem a tükörbe. 
Nem kellett volna.


Végül a dzseki. A dzseki nekem nem alapkövetelmény, de szembejött velem, és én ugyan még soha nem kocorásztam esőben, de állítólag akkor is menni kell, mert hardcore vagyok leszek, és ez vékony, könnyű, milyen jó. Kár, hogy utólag kiderült, hogy széldzsekit vettem. Még nagyobb kár, hogy kurvára nem jön rám, egyszer ugyan becipzároztam vidám perceket szerezvén a férjemnek, mintha vákuumal rámcuppantották volna az egészet, a mellem úgy lelapult, akárha üveghez tapadtam volna.
De legalább nem pink.

És akkor mindezt képzeljük most el zusammen a testemen. És vissza az első mondathoz.

17 megjegyzés :

  1. Imádom, ahogyan írsz! (Majdnem) mindegy is, miről. :)

    VálaszTörlés
  2. Azért büszke vagyok a hozzájárulásomra a divatfutásodhoz.:)

    Viszont lehet, hogy átvenném a szél, eső dzsekit, mert amit én vettem,az nekem kicsi.:)

    Donna Klára

    VálaszTörlés
  3. Cuki cuccok!
    Amúgy én mindig is irigyeltem azt, hogy nőknek sokkal jobb futócuccokat gyártanak, mint férfiaknak.
    A férfi cuccok leggyakrabban megmaradnak a kék/szürke/fekete iránynál. Illetve van ugye a neon zöld, ami vidám is, meg hasznos is, csak elég ronda...

    És akkor ez most azt jelenti, hogy tervezed a futást erdei utakon?
    Juhé! Az ám a móka!
    :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én már most is az erdőben futok, csak ez olyan erdő, hogy közé vágtak egy aszfaltot. de mellettem patak, rám borulnak a fák, szóval, ezt erdeinek titulálom.;)

      nekem sok ez a szín, még akkor is, ha én csak pinket viselek valami tréfából kifolyólag, igaz, abba jutott festékanyag rendesen...

      Törlés
  4. Válaszok
    1. gondolkodom a jónép szoktatásán, először csak a zoknit venném fel,aztán csak a felsőt, és csak a legvégén együtt az egészet

      Törlés
  5. Ha a kabát leszorítja a melled, akkor megspórolod a sportmelltartót, nem? Tiszta haszon :)

    VálaszTörlés
  6. Lehet, hogy egyedül vagyok ezzel, de futás közben nekem abszolút nem hiányzik semmiféle esőkabát. Egyszer próbáltam meg egy kifejezetten futóesőkabátot felvenni, de szörnyű volt. Mivel az izzadságot bent tartja, ugyanannyira vizes lettem, mintha nem lett volna rajtam, viszont kellemetlenül befülledt. Szóval szerintem ne bánd, hogy az esőkabát nem lett jó. Azóta is szeretek esőben futni, kabát nélkül kellemesen hűt. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. erre mondták azt, hogy technikai aláöltözet. fogalmam sincs,még nem futottam esőben, bár olyan már volt, hoyg futásról hazafelé rendesen megáztam, de az még jól is esett. nem tudom, hoyg van ez, gondolom, ki kellene tapasztalnom. jah, és esőkabát helyett mki széldzsekit ajánlott most, szóval,jó lesz ez, csak izé.. nagyobban...

      Törlés
  7. Nem zizeg-susog ez a dzseki nagyon zavaróan?
    Emlékszel, mit mondtam egyszer, hogy ha az ember megőrül, akkor azt 100%-osan tegye, igen, rózsaszín tónusban. (Már én is várom az alkalmat, amikor a halálfejes futónaciban, DK-zöld kompressziós zokniban és DK-zöld pólóban feszíthetek a ligetben...
    T.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. remélem, tanúja leszek! dehogynem zizeg.
      még zizeg is.

      Törlés
    2. Kerülöm a zajos cuccokat. :)
      Nem elég, hogy zihálok, feltűnő vagyok, még zizegjek is?!
      :)

      Törlés
  8. Hüh... futópadon nyomulok, nem kell hosszú gatya, de széldzseki sem. :-) Így is röhög rajtam az egész családom. Hogy nyomatékosítsam két pasi, meg egy fiú kutya. A minap közölte a kiskorú, hogy Anya, még a Barny is mosolyog rajtad... köcike, legfőbb a bíííííztatás! :-) Zazi! A hideg nincs szeme! Szerintem tök jó a zoknid!

    VálaszTörlés

szeretem, ha van visszajelzés ;)