2013. szeptember 12., csütörtök

sem szebb, sem okosabb

Mivel most nem futok, csak a futásról gondolkodom* (de azt sokat és lesz is majd eredménye), így tornáztam. Elővettem a Norbit a fiókból, az elmúlt pár hónapban sem szebb, sem okosabb nem lett.

Én viszont erősebb és vékonyabb lettem, csak még nem látszik, viszont érzem, mert a Norbit 80 %-ban úgy lenyomtam, hogy kevesebb víz dőlt rólam, és bár a tempón, valamint a gyakorlatok kifinomult elvégzésén még van mit javítanom, de akkor is.

És most van itt az ideje, hoyg elmondjam, vasárnap mit mutatott a mérleg. Először is fogytam, ezt hétfőn itthon ellenőriztem,  10, 5 kiló a mínusz, de aki rám néz, ezt nem is sejti. Én jobb napokon már érzem, hoyg a csípőm és a pocakom keskenyebb belül, de tény, hogy aki rám néz, az ezt  nem konstatálja, de sebaj, majd fogja. A férjem mindig dicsér, mert ilyen cuki férjem van, biztat és dicsér, szerintem elég jól választottam 25 éve. Egyébként meg ő a letapogatásos módszerben hisz,  azzal egyértelműsíti a dolgokat, ez azonban intimszféra. Én egy szép nagy intimszféra vagyok.


Szóval, a mérleg kevesebbet mutatott, de ez  semmi, mert ez megmérte a zsíromat  testzsíromat, nagyon durva, nem akarok beszélni róla. Sok (k). Beszéljünk inkább  az izomról, egyrészt, hoyg van, nekem ha azt írja ki, hogy Önnek van van izma, már boldogan ugrom le az ősellenségről, de számszerűsítette, kérem, a testem 26, 5 %-a izom.** Ez nem túl sok, de egészen biztos vagyok benne, hogy 4 hónappal ezelőtt ez sokkal - sokkal kevesebb volt és a testzsír meg sokkal-sokkal több volt és különben is, Hanga kiértékelte nekem és megmutatta, hogy ez nem rossz, mert ezzel a normál kategóriában vagyok, tehát nem vagyok hájfej izomtalan lekvár. Kisizmos lekvár vagyok.

Mindenesetre egy hónap múlva újra mérünk, roppant módon érdekel, hoyg mi lesz, mindenesetre ha össze kell foglalnom, hogy mi történik bennem, akkor lakonikusan annyit tudok mondani, hogy: változom.

Viszont a történelmi hűség kedvéért, meg hátha idetéved valami elvakult Norbi-fan, elmondom, hogy én sem lettem sem szebb, sem okosabb. Utóbbit nem is értem.


* van, aki csinálja, s van, aki tanítja, ugye

** annyit mondok, hogy a zsír az több...



24 megjegyzés :

  1. Mostanában annyira kellenek az ilyenek: "Én egy szép nagy intimszféra vagyok.". Jó nálad olvasgatni, hoz egy kis fényt a ciánba. (nem haza, hanem a hazánkba, na mindegy.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. cián itt is akad, keresni sem kell és sajnos. Annamari, fel a fejjel, gyönyörűszép kislányod van, csak rá nézz. csakis.

      Törlés
    2. Hát de ez a baj, hogy rá gondolok. Hogy neki nem lesznek hegyei, csak ciántavai. Mert a qrva politikusainknak (és most nagyon szépen fogalmaztam) a zsebük fontosabb mint a gyermekeink egészsége.

      Törlés
  2. Szép, gratula! :)
    A futás most nekem sem igazán megy, de most úgy minden más téren is eléggé hullámvölgy van nálam, de talán már elindult kicsikét felfelé a dolog, vagy nemtom.... remélem. Mindegy.
    A lényeg, hogy élvezet olvasni az írásaidat! Nálam a zumba dvd-k fognak előkerülni lassan, aztán majd jól az alsó szomszéd idegeire megyek az ugrálásommal. :P :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. van zumba dvd??? képzeld, hogy én ilyet még sosem láttam, hogy élhetek nélküle.. tiszta irigy vagyok..

      a futás pedig ilyen, sok hullámvölgy van benne, azt hiszem, ezt kezelni kell, talán, ha tudjuk előre, felkészültebbek lehetünk, bár engem személy szerint simán képen vert. pedig volt már ilyen! és mégis.

      egyszerűen mást kell csinálnunk ilyenkor, ez nem kényszer, végülis magunknak szerzünk örömet, magunknak szerzünk... mit is? ha zumba, hát zumba, ha futás, hát futás. csak legyen, tudod!

      Törlés
    2. Van, keress rá a zumbára a jútubon. ;) Én nagyon-nagyon szeretem, csak most nincs keret órákra járni, dvd-re ugrálni meg kevésbé szeretek, de hát ha ló nincs, jó a szamár is.
      Egyébként a hullámvölgyem szerencsére gyorsan elmúlt, és pénteken olyat futottam (=gyalogoltam), hogy minden eddigi rekordomat megdöntöttem. Nem is értem. :D
      A telet viszont egyáltalán nem várom: sem futni, sem biciklizni nem tudok majd (mert hideg lesz, csúszós és sötét, a bokámra meg ezek együttesen nagyon nincsenek jó hatással)..... jajj-jajjj..... mi lesz velem? :(

      Törlés
  3. este tudok válaszolni, de fogok mkinek, tartsatok ki, érdemes :)

    VálaszTörlés
  4. Maximális tiszteletem!
    maple

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Norbi miatt? sztem megérdemlem, egyetértek ;)

      köszönöm!

      Törlés
  5. Zazi, a lényeg amit érzel - és a jó érzés látszik rajtad :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. most épen igen, aztán van, amikor nem, de annak is mindig van oka. törekedjünk a szépre,a jóra, tudod! köszönöm, Ágim :)

      Törlés
  6. Én is a "letapogatásos módszer" feltétlen híve vagyok - és bíztatom erre az asszonyt is...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. abszolút elkötelezettek vagyunk a módszer iránt! ;)

      Törlés
  7. Hát, ennyi izmom nekem is van, szépséghibával. Nekem köztudottan nagy szívem van, így aztán ennek a 26%-nak a 98%-a szívizom lehet. :) Remélem, nálad jobb a helyzet :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. sokkal jobb, nekem ugyanis nincs szívem sem ;)

      Törlés
    2. szív nélkül minden, de minden egyszerűbb ;)

      Törlés
    3. Én is mindig mondom, hogy nincs szívem, de a kardiológus határozottan állítja, hogy ő látta az UH-n! Zazi rajtad még én is látom UH nélkül, hogy neked is van! :D

      Törlés
  8. de jót nevettem, nagyon köszi:D erre, így a hét vége előtt nagy szükségem volt. az akaraterő és az önirónia hihetetlenül keveredik benned! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. na, hát az öniróniáról tudtam, az akaraterőről kevesebbet, de ha te mondod, hogy igenis van bennem...!

      Törlés
  9. Zaz, mindenképpen akartam írni, hogy 20 hét alatt 10,5 kg zsír ledörgölése nagyon szép munka! Ügyes vagy, így tovább. Esetleg vásárolj 10,5 kg zsírt, emelgesd, nézegesd kicsit, gondolkodj felette... aztán ajándékozd el annak, akinek szüksége van rá. Szeretettel üdvözöllek!

    VálaszTörlés
  10. 10 kiló az rengeteg. Azt már érzed a ruháidon és az állóképességeden. Könnyebben lélegzel. Fel tudsz mászni a lépcsőn megállás nélkül például. Az ízületeidnek is könnyebb a meló, amit a habtested cipelése jelent.
    Úgyhogy...

    VálaszTörlés

szeretem, ha van visszajelzés ;)