2013. október 21., hétfő

egy ki, egy be


Én tök örülök, hogy nőnek születtem, szerintem ez jó döntés volt az ítélethozók részéről. Az is teljesen rendben van, hogy mi hordjuk ki a gyermekeinket, hogy mi szüljük meg őket, én soha rosszhiszeműen  nem kívántam, hogy csak ismerjék meg a férfiak ezt a szenvedést, frászt. A menstruáció meg a nőiséggel jár, nekem semmi bajom vele, semmi lázadás nincs bennem, korrekt döntés, fel van építve a világegyetem.

Na, de a PMS. Az mi?? És azt ki hozta világra? Mert annak azért lenne mit mondanom. 

Én speciel mindenfélét érzek ilyenkor, érzem azt, hogy felfalom a hűtőt, nem a tartalmát, hanem úgy egyben képes lennék betolni a számba, hogy mindjárt szétrobban az agyam, hogy széttépek valakit, hogy iszonyat kövér lettem, hogy felpuffadtam, hogy állva képes vagyok elaludni, hogy minden nehezemre esik, hogy mindenki iszonyú hülye lett váratlanul, hogy mindenki belém akar kötni, a világ tele van értetlenkedőkkel és még sorolhatnám.

És akkor menj ki futni. De futás előtt még vedd észre, hogy a runkeeper megadta magát, nemhogy nem mér, hanem meg sem moccan, áll stabilan a szemétje, pedig neked komoly edzésterved van és 6 x 3 percet kell nyomnod és mikor már kikiabáltad magad és elbőgted magad (ja, ez is van), meg kicsit csapkodtál és  rohangáltál mezítláb a házban fel- alá, és a dögöljönmegarunkeeper mellett végre eszedbe jut, hogy úgy letöltöd az endomondo-t, mint a huzat és meg is teszed (persze, az idő közben telik), akkor egyszercsak és váratlanul ott vigyorog a RK, mint egy hízott tulok és ettől nem nyugodsz meg, hanem még idegesebb leszel, de addigra már minden mindegy, elmész futni.

Szerencsére. Mert ott meg olyan ám, hogy simulnak az idegek, fárad a test, de közben jólesik a mozgás, s bár az elején a lábad ugyan alig akar lépni, a feneked meg veszett nagy és magadban zokogva cipeled, a végére mégiscsak rendeződik minden, legalábbis  a java és úgy döntesz, tán mégsem eszed meg az első szembejövőt.

Szerintem vegyék fel a világörökség tagjai közé.
A PMS-sel meg kifele.
21 megjegyzés :

 1. Jajj. Hála Istennek nem minden hónapban ilyen nekem ez az átkozott... de tényleg van benne valami. Sőt, sok is!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. nem minden hónapban, de amikor... akkor rendesen odateszi magát.

   Törlés
 2. Válaszok
  1. sajnos, benyomtam egy almás pitét. ezt tudom még zárójelben hozzátenni.

   Törlés
  2. ugyan én most épp nem pms-ezem, de ettől függetlenül gondolkodom egy adag citromos keksz legyártásán. haha. :)

   Törlés
  3. hát van olyan, hogy még csak erre sem foghatjuk, igen, igen ;)

   Törlés
 3. Jaj, a zabálhatnék.... meg a bőgés (mindenen).

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. meg hogy mki olyan tökhülye lesz hirtelen, persze, hogy felidegesítem magam! ugyehogy!

   Törlés
 4. Amikor nem testileg fáj nagyon, akkor totál őrült leszek tőle, még magamat sem bírom elviselni :) Valamint a szénhidrátgörcs, a legjobb :))) Nőnek lenni csuhaj :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. az nagyon durva, a CHgörcs. azt csak egyféleképpen tudtam eddig orvosolni: kutyaharapást szőrivel.. ;)

   Törlés
 5. A csapkodós, járkálós résznél én is sűrűn bólogattam, csak nálunk valahogy mindig a kulcsoknak kél lába és persze hogy akkor nincsenek meg, mikor mindenki puccban várja, hogy kijusson :) A PMS raplit nagyon meg tudom érteni, bár én vérezni is utálok, de a gyerekem meg nyilván imádom, és ezek nélkül ő sem lehetne, áá patthelyzet :) Viszont futni én annyira utálok, hogy a buszutánse.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. pedig nem olyan rossz ám, tökéletesen elfeledteti veled, hogy PMS vagy elég vacakság van ;)

   a kulcsok pedig... visszaélnek a nélkülözhetetlenségükkel

   Törlés
 6. Hát nem tudom mi lesz velem akkor, mert én ezeket a tüneteket most is mind produkálom.
  Amúgy majdnem ebből írtam a szakdogámat. De sajnos nem. Biztosan sokkal jobb választás lett volna, mert a mostani rettenetesen rosszul megy. Na ezért vannak jelenleg hasonló tüneteim. Borzalom. Azért neked mielőbbi kilábalást ebből, mondjuk ha a futás jó gyógyír, az király :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. biztosan a készülő szakdoga miatt akkor, igen. de hát miről írsz? én kettőt írtam, szerettem, főleg a kutatós részeket, azokat nagyon...
   kitartás, mindjárt vége, biztos vagyok benne.

   Törlés
 7. MINDEN hónapban ez(ek) van(nak). Viszont még nem ölök... :))))

  Viccet félretéve: ha már rám jön a zabálhatnék, tudom, hogy már nem kell sokáig várnom. Régen nem annyira sírdogáltam mindenen, de mióta a gyerekek megvannak, azóta még többet és még jobban, és még hamarabb és még könnyebben, és a magam számára is még idegesítőbben. Szerintem ez a mi keresztünk.

  Mondjuk azt, hogy sok a hülye - azt nem csak ilyenkor érzem :))))))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. a hangsúly a MÉG-en van :)

   de ilyenkor még több van belőlük, nem?

   naptár sem kell, annyira menetrendszerű, ez tulajdonképpen nem is rossz. szükséges a zabálhatnék, hogy így mondjam :D

   Törlés
  2. Hát igen. Lehet, hogy azért nem ölök MÉG, mert ehetek eleget :) :)

   Törlés
 8. Nagyon jó kis post, helyettem is szóltál már megint :)

  VálaszTörlés
 9. Most mondjam azt h nekem ilyenem nincs? De legalábbis nem emlékszem rá, mert lassan mióta az eszemet tudom fogamzásgátlót szedek. És lehet utálni, mert hormon, de erre pl nagyon jó.
  Mondjuk a megveszés az édességért pszichóból ilyenkor szokott előjönni. Arra nincs vmi tabletta?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. hát mindent azért nem lehet, jár neked is valami, ha már ilyenkor sem szaporodnak meg a hülyék, legalább csokievés legyen, ha szabad kérnem :D

   Törlés

szeretem, ha van visszajelzés ;)