2014. január 4., szombat

terv 2014

Nekem már eszembe jutott, hogy megírjam a tervet, csak az olyan nagyképűen hangzik, futós terv és nekem, muhaha, de aztán a Főnök azt mondta, meg kell beszélnünk, így aztán.

Én azt már júliusban irigyeltem (május óta mozgok), hogy valakinek be van táblázva az éve, mikor, hol és mennyit fog futni, versenynaptár, így hívják, ne csodálkozzunk, ha eleddig nem használtam a szót. Na de most.

Az, hoyg mennyit fogok futni, nálam kimarad, egyrészt fogalmam sincs, hát honnan tudjam én azt? Tavaly 314, 69 km-t futottam május óta, én még erre is csodálkozva néztem tegnap, miközben más egy hónap alatt ennyit. Kivéve Lubics Szilvit, ő két hét alatt. Én nem szeretném belőni, hogy akkor mondjuk, 1000 km-t, a négyjegyű számok úgyis túl vannak már az én matematikai határaimon, befoghatatlanok, különben pedig hajlamom van rá, hogy ennek tükrében értékeljek egy- egy hónapot, de ezt tudatosan nem kívánom most. Én csak futni szeretnék, meg egyre többet és egyre gyorsabban. Úgyis össze fogom számolni, elvégre vezetem az oldalsávot, de hogy ez nyomasszon? Frászt.

Ami biztos, hogy a naptáramba beírtam a Yours Truly futást, január utolsó vasárnapja, de ez nem verseny, nekem biztosan nem, afféle játék, hiába, no, idén én már így játszom. Esztergomban futom le, nincs táv, csak idő, szerintem ez nekem való. (január)
Biztos az Ultrabalaton, hiszen ott csapatban indulok, egy félmarcsit kell lenyomnom, de valószínűleg két etapban teszem meg. A csapat ismerheti a kapacitásom, mert 9 perces km-ekben állapodtunk meg, de azért én titokban ennél jobbat szeretnék. (május)
Az első, az feledhetetlen, így szeretnék visszatérni a Teliholdfutamra (szintén Esztergom), szerintem a 4 km-es etapot vállalom, ilyen bátor vagyok, letolom újra azt a Bostoni Marathon-t. ;) (július)

A legnagyobb vágyam, hogy őszre képes legyek 7, 30-as km-eket futni, mondjuk, 10 km-en. Ez a legnagyobb kihívás, ráadásul számszerűsíthető, van viszonyítási pont, lehet mérni, látni az esetleges visszafejlődést, olyan nagyon egzakt, hogy nem is kívánok vele többet foglalkozni, mert ideges leszek és ennem kell. (október?)

Nem megfogható és sem távban, sem időben nem mérhető az a vágyam, hoyg ne beessek a célba, én is szeretnék aranyos, mosolygós beérkezéseket, nem túlélésre pályázni, hanem lefutni az aktuálisan legjobb tudásom szerint, elfáradni lehet, kicsit meghalni is, de csak kicsit, beesni a célba nem. Nem mindenáron akarom teljesíteni a versenyt, hogy elmondhassam, megvan és az enyém.

Gondolom, lesz még ez-az, én nem vagyok nagy spíler a témában, biztos felbukkan még egy-egy verseny, nem cuppantam a témára január elsején, csak ami eszembe jut, azt mondtam, menetközben a futópajtik úgyis rábeszélnek erre-arra, legalábbis akarnak. 

Nem annyira szeretnék, de idén figyelnem kell a keresztedzésekre.. Én akartam tavaly is, de innen is látszik, milyen lusta vagyok, valahogy amire lehetőségem lenne, az nem tetszik, nem esik jól, amiről meg azt gondolom, hogy nekem jó lenne, arra nincs lehetőségem és akkor maradtam is ennyiben. Kompromisszumos megoldás kerestetik.

Szeretnék fogyni, ez a must have kategória, itt nincs pardon, idén jó lenne 15 - 18 kilót ledobni, akkor év végére már egészen emberi formám lenne, s gyanítom, a futás is jobban megy majd, egyelőre cipelek magammal néhány homokzsákot, ami annyira azért nem esik jól, valljuk meg.

Azt hiszem, keményen kell dolgoznom idén, de ez most jókedvvel tölt el, majd év közben nyifogok eleget, meg szidom a Főnököt  magam, hogy ülnék inkább a kanapén és majszolnám a krémest, mit krémest, krémeseket, de ez hozzátartozik, kell ez is. Egyébként meg nyifogni remekül tudok.
Viszont úgy érzem, sikerült jól belőnöm magam (öhöm), ez olyan terv, amit nem adnak ingyen, ezért baromi sokat kell majd tennem, hogy megvalósítsam, tehát nem terveztem alul, ám (úgy vélem), nem is lőttem (nagyon) fölé, olyan tervezhetőnek tűnik így, január 4-én, a fotelben ücsörögve. Vagy mégsem? Kezdő vagyok, látszik?

Mi is van még? Ja, hát hogy kedves, aranyos, magabiztos, céltudatos, mosolygós, energiadús leszek, és ilyen hangulatban fogom egyre csak írni és írni a bejegyzéseket. Oh, yes.



7 megjegyzés :

  1. Így legyen - pontosabban legyen úgy, ahogy Neked a legjobb!!!!! Én gondolatban Veled leszek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ági , köszönöm is :) neked is nagyon jó mozgásos órákat kívánok, sokat és örömtelit!

      Törlés
  2. Már amit eddig csináltál az is óriási! Amit most terveztél azt is megfogod csinálni!Biztos! Meg emelem a kalapon előtted!Gabi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. talán a legnehezebb része valóban a múlt évben volt, az elkezdés, hogy akkor most aztán tényleg váltok és elkezdem, lesz, ami lesz.
      most is nehéz lesz, de valahogy azt érzem, ez már a körön belül van ;)

      hajrá, Gabi, neked is! és sérülésmentes évet, ugye!

      Törlés
  3. Azért remélem találkozunk Suhanj6!-on is. :)
    (augusztus)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igaz! és a tervben benne van, hoyg több futóspajtival többet találkozni, akár műsoron kívül is, öhöm

      Törlés

szeretem, ha van visszajelzés ;)