2014. április 12., szombat

nem teljesen közönségkompatibilis szöveggel

A runkeeper mániája, hogy mindig talál valamit, minden egyes futásnál, ami éppen personal best,  amiben éppen most vagyok a legjobb, legtöbb emelkedő, a hét leghosszabb futása, leggyorsabb 5 km, mit tudom én, valamit mindig előkotor.
A versenyekkel meg ugyanez van, nálam is jól van beállítva az algoritmus, az abszolút első verseny, az első, amikor 4 km-t, az első, amikor fényes nappal, az első, amikor csapatban, az első, amikor fényes nappal és ilyen fene sok ember között kell futni.

Jó, hát holnap akkor Minicittá, innen nézve meg sem mondom, minek látom én ezt, szabad asszociáció.

Tegnap csináltam egy főpróbát, rákészültem rendesen, de nem tudtam a versenyes 170-es pulzust hozni, hiába, azért az én megszokott futóutam nulla gyalogossal nem egészen a sziget. A terv az volt (és ez egyben a holnapi terv is), hogy az első km-t szépen, nyugodtan, akár 7,40-nel is lehet, a másodikat már picit gyorsabban, a harmadikat már jó lenne olyan 7,10-zel futni és aztán meg már be is futottam szinte. Majdnem így sikerült, konkrétan egyáltalán nem.


 Az elsőt elfutottam, nem is értem, miért, én nem vettem észre, hoyg ez ilyen gyors lett volna, de amikor a RK bemondta az első km-t, akkor gondoltam, hoyg megint hülye vagy ez így nem lesz jó, barátocskám és lassítottam, így a másodikat nyugodtan futottam, aztán meg volt még bennem szufla és tudtam gyorsítani, ezt nagyjából 2,5 km -től meg is tettem. Bár azt nem éreztem, hogy ennyire.
Összességében hozzám képest remek időt futottam, majd megkérem a szervezőket, nekem ezt írják be, a holnapit hagyjuk.





Eléggé aggaszt engem ez a holnapi nap, nyilván ma éjszaka már nem alszom, én így készülök a holnapra. A legnagyobb parám az, hogy nem tudom lefutni, látom én is a fenti számokat, de akkor is, egyszerűen nem tudom elhinni, nemcsak azt, hogy valami hasonlót éles körülmények között is hozni tudok, hanem, hoyg egyáltalán végig tudom futni.

Mondjam még, hoyg mi aggaszt? Hogy nekem kell egy 2 km-es bemelegítés, és fullig lesz a sziget és hol fogom tudni ezt megtenni és odaérek-e a rajtra (!), és lesz-e szabad WC a rajt előtt vagy ki kell rángassak valakit a fülkéből, mert ha nem jutok el, nagy baj lesz. És aggaszt, hogy már ma meg kell gondolnom, mit eszem, mert mióta rendesebben futok, az (egyébként 40 évig alvó) anyagcserém turbófokozatra kapcsolt és nem akarom összefosni a szigetet (meg magamat) és elnézést a kifejezésért, de egyrészt ideges vagyok, másrészt meg inkább a szó, mint  a tett.

Nem tudom, akarom-e én ezt, most komolyan. 


6 megjegyzés :

  1. Zazi,minden rendben lesz!Nagyon is megértem hogy parázol,nekem pontosan!ugyanezek járnak az eszemben,mivel 2hét múlva indulok az első versenyemen....Hajrá,hajrá,jó futást!(Az izgalmat szerintem nem lehet megúszni,túl kell esni rajta,de anélkül mi lenne benne a jó,nemigaz? )

    VálaszTörlés
  2. Ne parázz, minden rendben lesz és élvezni fogod. Elkap a hangulat és gyorsan el is engeded majd a görcsöket. Én nagyon várom a holnapot, de egyáltalán nem izgulok, mert tudom, hogy úgy fog minden történni, ahogy történnie kell. :-) Nem állítom, hogy holnap nem lesz gyomorgörcsöm, de most nincs. Ne stresszelj előre, egyél-igyál ahogy szoktál, aludd ki magad és holnap ébredj mosolygósan, jókedvűen, és fuss egy szuper jót, ha pb lesz, ha nem. Ezt kívánom magunknak holnapra. Találkozunk a szigeten! :-)*

    VálaszTörlés
  3. Fuss helyettem is! Nekem sajnos robotolnom kell :(
    Engem az elsö "versenyemre" senki sem kisert el, senkit nem ismertem, de megcsinaltam! Sikerülni fog! Ne foglalkozz az idövel, CSAK elvezd, hogy futsz!

    VálaszTörlés
  4. Mi lenne, ha a verseny első 2 km-e lenne a bemelegítés?
    Fogd fel edzésnek. Versenyedzés. Edzőverseny. Hogy mondtuk ezt? Edzőmeccs! :)
    Na. Szerintem.
    Tea

    VálaszTörlés
  5. Én TUDOM, hogy menni fog. Jó lesz, meglátod. (de ezt inkább élvezned kellene mint ilyen "kényszernek" felfogni, az sokat segítene az ilyen dolgokban, komolyan mondom)

    VálaszTörlés
  6. Már várom a híreket a fb-on. Közben drukkolok!

    VálaszTörlés

szeretem, ha van visszajelzés ;)