2013. szeptember 4., szerda

másképp Vénusz

Én úgy vagyok a fogyással,  mint hazánk az euróval, hogy  mindig 5 évre vagyunk a bevezetésétől. Én meg mindig 25 kilóra a kívánt súlytól.

Ideje lenne rádöbbennem, hogy ha hosszút és lassan szeretnék futni, akkor ne fél 7-kor induljak el,  mert a lassú nálam nagyon lassú, a hosszú meg (nekem) elég hosszú, a természet meg nem tököl, az erdőben 8-kor villanyoltás van. Nem egy meghatódós típus, na.
(10,4 km)

ilyen szép napsütésben indultam, de azért ez már a lemenő nap ám, mert ennyire lassú még én sem vagyok


Az van egyébként, hogy voltam szakértőnél és állatira kiokosodtam bizonyos témákat illetően, úgyismint táplálkozás és egészség és meg lettem dicsérve, hogy mennyi mindent tudok, szerintem már csak szintetizálnom kellene ezt a sok mindent. Még inkább átültetnem a gyakorlatba, ugye.

Egyszer megkérdezte tőlem EmBé, hogy izzadok-e futás közben és nem akartam azt mondani, hogy már a(z) hatodik ötödik métertől, így csak azt mondtam, hogy rendesen. Kiderült, hogy a citromos víz nem Urban Legend ám, hanem barátunk, és barátunk a kakaó, a kókusz, a köles, a hajdina, a repceméz, és a szénhidrát is ám. Nagyon konkrét, nagyon teljes étrendben nem egyeztünk meg, átgondolva azt hiszem, hogy nekem erre lenne szükségem, én jó katona vagyok, csak valaki mondja meg a napi parancsot.

Most éppen elfáradtam a fogyásban, vagyis abban, hogy nem úgy fogyok, ahoyg szeretném, de még úgy sem, ahogy ildomos, és én már lassan ott tartok, hogy kihajítom ezt az ősellenséget*, mert már azt is hiába vetem be, hogy a ház különböző pontjain különböző súlyokat mér, én meg átlagot vonok. és ezt eléggé meguntam. Hogy azért nem felesleges mindez, azt az mutatja, hogy a most vásárolt gatyám, ami eggyel kisebb számú, mint tavaly, az az öv ellenére is csúszkál rajtam. Ez az a nadrág egyébként, amelynél megvásárláskor is nyilvánvaló volt, hogy vagy 15 centit fel kell belőle varrnom, mert úgy képzeli a konfekcióipar, hogy akinek ilyen széles a csípője, annak ilyen hosszú a lába, noch dazu a dereka nekem bő, mert ilyen széles csípőhöz vastagabb derék dukál. Hát nem.

Opcióként felmerült bennem, hogy mostantól kizárólag futás után élek az ellenség erejével, mert annak, hogy már az ötödik méter után dől a víz rólam, még a mérleg sem tud ellenállni,  fogvicsorgatva, de olyan szép számokat ír ki. Monspart Sarolta mesélte a múltkor, hogy a félmaraton után, miközben 5 km-enként frissített (döntötte a vizet magába), hogy 7 kilóval mért kevesebbet a mérleg. Szerintem elkaptam a lényeget.

Alkatilag én a willendorfi Vénuszhoz hasonlítok, régóta tudom, ma már csak az vigasztal, hoyg ez is Vénusz, csak másképp.




* mérleg


24 megjegyzés :

  1. No, akkor én is elkezdtem és te vagy az, aki húzol, vonsz magad után, igen, ezekkel a bejegyzéseiddel, mert nem vagyok egyedül. Vénuszkettő, jelentkezem. Rád akaszkodtam, pont. Ha akarod, ha nem... Minden esetre, nagyon köszönöm, hogy leírod és látom, hogy hús és vér és élő és ható nő vagy. És küzdesz. Tök jó, hogy vagy! Hajrá, Zazi!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. sztem az bámulatra méltó, hogy éppen egy ilyen bejegyzés után írod ezt, hát nagyon cuki vagy;) hajrá,jó lesz ez, a fogyás másodlagos ---- mondanám, de azért mégsem, mert szeretnék karcsú lenni (és magas is)

      futni pedig baromi jó, meg fogod látni, mennyit változik az életed, király lesz!

      Törlés
    2. És már a séróm is megvan hozzá... egy másik bejegyzésedhez kommenteltem ez ügyben. Szóval... indulok:-) Mindjárt meg is keresem az ősellenséget! :-)

      Törlés
  2. Itt vagyok, olvasok, bár sokszor néhány napos késéssel.
    Hihetetlen, hogy egy ilyen picike ember 2 felnőtt minden energiáját képes lekötni a napi 24 órájában, a hét minden napján.
    :)
    Nagyon jól tetted Zazi, hogy elmentél dietetikushoz. Azt hiszem ezt minden embernek meg kellene tennie időnként, annak meg pláne, aki fogyásban van. Én ugyan ezt elmulasztottam anno, de talán vagyok annyira szerencsés alkat, hogy saját kútfőből kiindulva úgy csináltam a dolgaim, hogy egyenletes és lendületes volt a súlycsökkenésem.
    Amúgy én is erősen gondolkozom rajta, hogy elmegyek szakemberhez. Most tavasszal, mikor a Barbinál terhességi cukorbetegséget diagnosztizáltak ő eljárt diabetológushoz. Ő sokat tudott a Barbinak segíteni a táplálkozásban, egy dolgot viszont hiányoltam, amit nem kapott akkor meg, mégpedig egy részletes, akár étkezésekre lebontott étrendet.
    Manapság sok hosszút futok, 20 km körül, akár heti 3 alkalommal is. Vizet viszek frissítésnek, de enni valahogy még mindig nem tudok közben. Próbálkoztam már mindennel, müzliszelettel, csokival, gumicukorral, de semmi nem vált be. Talán még az aszalt szilva volt a legjobb, azt viszont elég macerás magaddal vinni a futásokra. Én kis műanyag gyógyszeres dobozkába tuszkolta bele, amivel csak az a baj, hogy beleszorult, beleragadt és az istennek nem akart kijönni belőle.
    Nah, a lényeg az (és ez talán az gyakori éjszakai felkelésnek és a kevés alvásnak is betudható), hogy az 1 évig fennálló stabil 70 kiló körüli súlyom az elmúlt 1-2 hónapban újra megindult lefelé. 2 hete már 66 kg-on mérlegeltem, ami a 180-182 centimhez már kezd kicsit aggasztó lenni.
    Szóval erősen gondolkozok rajta, hogy elmegyek én is szakemberhez. Csak nekem épp ellenkező irányban kellene pár jó tanács.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szegény szülő levele. ismerem az érzést, még egy kis idő és vége, hidd el. utána viszont még nehezebb lesz.
      (mindig is remekül tudtam vigasztalni)

      ZSK mesélte, hogy ő mindig aszalt mangót rágcsál futás közben, ma megnéztem, a DM-ben (bio, nem kénezett), annak teljesen más az állaga, mint a szilvának - azért néztem meg, mert indulás előtt olvastam a kommented, tehát neked néztem meg. esetleg? és ezek a zselés cuccok? fogalmam sincs,milyenek és mennyibe kerülnek, de annyit mesélnek már róla.hátha!

      Zsolt, sztem mióta írom a blogot, te többet fogytál, mint én, te úgy érzed, hoyg ez fair? most komolyan? ;)

      Törlés
    2. Nyugtatnak mások is. Pl. ilyenekkel: kis gyerek, kis gond; nagy gyerek, nagy gond. :)
      Köszi a tippet, ezt meg fogom próbálni. Imádom az aszalt gyümölcsöket, mindenfélét. És erre csak az elmúlt 2 évben jöttem rá. Szerintem mostanában 1 hónap alatt több aszalt gyümölcsöt eszek meg, mint az életem első 35 évében összesen. A mangó jó tipp, még a sárgabarack lehet hasonló állagú aszalva. Csak hát én a szilvát szeretem a legjobban. Mondjuk pálinkában is... :)

      Áh, dehogy fogytam többet. Mindösszesen 4 kilóról van szó (70-ről 66-ra). De ez már kritikus 4 kiló. Közelíti a 20-at a BMI-m...

      Törlés
    3. vigyázz, kénezik őket :( úgy rémlik, a páleszt nem ajánlják futáshoz, mintha olvastam volna róla;)

      Törlés
  3. Kedves Zazi!
    Csak biztatni tudlak. Az én mérlegem is mutatott 85 kg-t. Most 60-at mutat. Nem lehetetlen és nem is annyira nehéz. Csak bele kell rázódni és hosszan-hosszan kitartani. Nálam is volt, hogy akár egy hónapig stagnált a súlycsökkenés, de közben sem adtam fel, és meghozta gyümölcsét. A szervezetnek alkalmazkodni kell, és ehhez idő kell. De így egészséges :) Szóval HAJRÁ!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. óh, ez azért elég jó válasz volt, hogy egy hónapig is stagnált a súlyod, ezt köszönöm! sztem én már belerázódtam, csak szeretném, ha olvadnának le rólam a kilók, nem olyan nagy kérés ez, sokat fektetek bele, sok menjen le. please.

      köszönöm,nagyon jólesett ez most nekem :)

      Törlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  5. Szia Zazi,
    már tök sokszor akartam írni, nagyon egyformák vagyunk, nekem is még kb.25 kg, én is jövőre fm-t szeretnék. :)
    De én most még csak a 4 km körül járok futásban. De azt csont nélkül viszem szinte :)
    jövő héten állítólag (M.S. "ezer éves" edzésterve, már nincs is fent a neten, szerencse, hogy anno kinyomtattam :D) már menni fog az 5 km is, séta nélkül :))))
    Írjál még sokat, nagyon bírom a stílusodat, meg hogy nem adod fel :)))) Hajrá!
    Nagy Zsuzsa (egy, a sok DK-sból :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. jövőre veled ugyanitt! meg az fm-en ;)

      na, de tényleg, én eslzánt vagyok, azt érzem, hoyg te is, ledobjuk ezt a bundát magunkról és uccu neki. akinek 4 megy, megy 5 is, hidd el, tudom, miről beszélek. az én tempóm valami iszonyat, de azt már tudom, hoyg pl. éppen az ilyen lassú, ámde hosszú futások égetik a zsírt rajtam és nem a szénhidrátot, ami azért elég fontos. szóval,jó ez így, hosszú a tél. meg az út az első félmaratonunkig. ;)


      remélem,gyakran jössz!

      Törlés
  6. Szia Zazi! Mivel neked csak a blogos like számít, hát LIKE! Hajrá, és hajrá. Én nem futok, csak tornázok, és nem fogyok, mert eszem... levontam hát a következtetést, tornázni kell és NEM enni... Bölcs nagymamám mondta mindig, csak az nem hízlal, amit nem eszel meg. A szénhidrát az én nagy ellenségem... és sajnos az eleségem is. :)
    Na, puszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. az nekem is gond, de már tudom, mert ennyire okosodom menetközben, hogy egyszerűen jól kellene használni a CH-kat. semmi fehérlisztes tészta pl. pizza pl. satöbbi pl.
      az a helyzet, hoyg futni CH nélkül nem lehet,emlékezzünk, hogy szédelegtem néhányszor :( kell a cucc, csak hát izé.. okosan. sajnos. :(

      Törlés
    2. no, egyébként nem azt mondom, hoyg a blogos lájk számít csak, inkább azt mondom, hogy ha vki itt nyom egy lájkot, annak van súlya, a fb-on semmibe nem kerül lájkolni - olvasás nélkül is. de hát tudod te is ezt!

      Törlés
    3. Perszehogy tudom, és ezért is gondoltam, írok ide, hogy de jó volt olvasni! Tudom én is a jó és rossz CH témát, csak hát amikor én azokat a finomított cuccokat úgydeúgydeúgy... de most engem is megszállt az ihlet, és igyekszem legalább ebéd után már nem enni semmi olyat, amit nem kéne.

      Törlés
    4. lesütött szemmel mondom, hogy .. én is

      Törlés
  7. Ez nagyon jólesett. :) a nadrágokkal én is PONT így vagyok. Már többször eltökéltem, hogy AZÉRT tanulok meg varrni, hogy ne kelljen sokszor rájönnöm, hogy nem vagyok átlagos s*ggügyileg, mármint ahogy mondod, ugye a széles csípő/hosszú láb arányt illetőleg. És igen, ősellenség.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. rohadt konfekció. és az ősellenség! egy posztban duplán számít ;)

      Törlés
  8. a legboldogabb 5km? én megyek :)

    https://www.facebook.com/thecolorrunmagyarorszag?fref=ts

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igen, olvastam, legalább öten hívtak, én kihagyom, nem tudom megmagyarázni, nekem a futáshoz nem kell a színes cucc, valahogy más a hozzáállásom.pedig biztos vagyok benne, hogy nagyon nagy élmény lesz, szóval, hajrá, Csilla!

      Törlés
    2. pedig annyira bulisnak ígérkezik:))) na majd akkor októberben futunk majdnem együtt :)

      Törlés
    3. a majdnem együtt az szinte együtt ám;)

      Törlés
  9. Zazi, jól van ez így ahogy van (ugye megmondta már Voltaire Candide-ja is. A centi a lényeg, erre én is már rájöttem. Nekem lement 1.5kg (hurrá, már csak 3.5 van), de a nadrágok most egy kicsit lötyögnek fenékben, derékban meg kezdenek nem szorítani. És ez így van jól, mert a futás lassan már nem nyűg, mert igen, nehéz indulni, de komolyan hiányzik ha 2-3 napig nem jutok el.
    Egyébként ha konfekció, inkább örülj mert neked felhajtani kell. Nekem meg nagyítóval keresni megfelelő hosszúságú nacit. Mert nekem meg hosszúak a lábaim, és a legtöbb nadrág rövid. És sajnos általában ezeket hosszítani nem lehet.

    VálaszTörlés

szeretem, ha van visszajelzés ;)