2013. október 11., péntek

aki nevetni mer, becsukatom*

Én már tényleg azt hittem, hogy megokosodtam, pl. megtanultam (tapasztalatból), hogy nem eszem káposztát / babot / aszalt szilvát, ha futni akarok, mert nem, na, de ma egy új elemmel bővült a lista: értelmes ember nem iszik frissen facsart rostos narancslevet délelőtt, ha délután futni akar. Pláne nem fél litert. Ha mégis, lelke rajta.
Sajnos, bokor(ba)ugrás volt. Pont.

Nem írtam, de hétfőn egy 5 km-es nagyon lassú, nagyon jóleső futással búcsúztam az ad hoc jellegű futásaimtól, kedden volt az edzés és felkészültem, hogy még egy hétfői a héten, mert jövő héttől itt nagyon komoly dolgok következnek. Ehhez képest már meg is van az edzésterv első része, Gábor szerint felmérjük, hogy ezt hogy bírom, hoyg megy, s utána október végén átbeszéljük az egészet.

Megint elkapott a hübrisz, 6 x 2 perc futás, közöttük 1-1 perc séta, ah, hát ez menni fog, 20 perc sem összességében, még tán meg sem izzadok. Jah. Egyből megértettem, miről beszél a férjem, amikor nézzük a Tour-t és egyesek nehezen bírják a mások által rákényszerített tempóváltást - én vagyok az egyesek egyike (csak én kényszer nélkül).

Azért ez tök más, mint futni bele a vakvilágba, kocogni, menni, menni, visszafordulni, megállni, meg lihegni, ez totál más, még szoknom kell. Ráadásul nem tudtam felmérni, hogy mennyi az a 2 perc, mikor van vége, melyik fánál, én azt szeretem, ha ezt térben előre behatárolom, most meg vártam, hogy a runkeeper sípoljon. Mindehhez gyorsan futottam, önmagamhoz képest gyorsan (kemény 2 percig), aztán meg lassan sétáltam, önmagamhoz képest lassan, így összehoztam egy 9,10 perc / km-es átlagot. Nagyon tudok... Holnap nem szabadna mennem (pihenőnap), de mennem kell, mert vasárnap maratonra megyek. Szurkolni. És abban úgy kifáradok, hoyg nem létezik, hogy este még elmennék futni.

Na, és az milyen, hogy itt is fent vagyok? A főnök itt fog követni, milyen király.




* aki kukorékolni mer, azt becsukatom  - Szabó Magda Abigél-jének örökbecsű mondata


7 megjegyzés :

  1. Na, és az milyen, hogy az "itt" az meg üres? :)
    http://edzesonline.hu/index.php?page_id=3&person_id=14330&action=view

    VálaszTörlés
  2. Na, és az milyen, hogy az "itt" az meg üres? :)
    http://edzesonline.hu/index.php?page_id=3&person_id=14330&action=view

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nem üres, csak újra kellett regisztrálnom magam, egyszerűen nem enged be a régivel...
      Mozogazazi néven futok ;)

      itt: http://edzesonline.hu/index.php?page_id=3&action=search

      Törlés
  3. Válaszok
    1. nem vagy elfelejtve, megy a drukk! olyan jó lenne tudni, hogy vajon a Riska átjön-e a felüljárón, én ott fogok szurkolni nagyon és de jó lenne, ha neked is élőben is!

      Törlés
    2. melyik felüljárón?én itt futok: http://www.futanet.hu/cikk/spar-minimaraton-2013/28-spar-budapest-maraton-2013-terkepek
      köszi a drukkot :)

      Törlés
  4. Tudod Zaz, nagyon támogatlak az edzéstervben! Nehéz lesz megzabolázni magad, de így fogod elérni azt, ami kell neked. Ügyes vagy, így tovább!

    VálaszTörlés

szeretem, ha van visszajelzés ;)