2013. október 23., szerda

confessiones*

 Figyelem, fel / beismerés következik. Sokat ne várjunk.

Van ugye az, hogy én most már edzésterv alapján futok, mert ilyen komolyan veszem a  dolgokat, ugyebár, és ez alapvetően tök jó. Jó, mert nem kell gondolkodnom, hogy mennyi és hány méter és hányszor, meg ilyen marhaságok, meg hogy ártok, rontok, sérülök vagy mi lesz, simán elengedem ezeket a parákat, a főnök megmondta, hogy hogyan kell, tehát nem instant edzésterv van, hanem nekem való és na, ez jó. Bírom.**

Másrészt meg az a rohadt türelmetlenség. Amikor megírtam, hogy edzésterv van mostantól, azt kommentelte Kozima, hogy ez jó lesz, Zazi, csak türelmesen csináld, meglesz az eredménye,  nyugalom  - és mondtam is a férjemnek, hoyg hát nézd már, ezt írta Kozima, pedig én biztos, hogy ezt betartom, mert én jó katona vagyok és tudok uralkodni magamon a cél érdekében, meg hát na, én tulajdonképpen türelmes is vagyok, ha az kell. Van egy ilyen nézése a férjemnek, amikor nem mond ellent, csak néz. Nem szeretem.

Menetközben azonban kiderült, hogy a kommentnek és a nézésnek is oka van, nem esik jól bevallanom, de én iszonyú türelmetlen vagyok ebben a témakörben is. Eleve az van, hogy csak háromszor mehetek ki egy héten, mert pihenőnap kell - mondta a főnök. A köztes napokon lehetne keresztedzeni, és én akarok is, de míg a futás nem halogatás tárgya, addig az ilyen-olyan torna igen, valahogy soha nem jut rá idő, így alakul. Muszáj ezen változtatnom, de most nem ez a központi téma, hanem az, hogy valahogy azt az érzést kellene kiirtani bennem, hogy nem teszek meg mindent.

Én eddig úgy működtem, hogy nőtt a táv és azért az elég hájjal kenegetős érzés volt, hogy óh, már 6 km, már 8, óh, 10, végtelen síkság lehetőség előttem a táj. Persze, olyan lassan, hogy  a nadrágomat meg lehetett volna stopppolni menetközben.
Most ez nincs, hanem ma pl. 3 x 5 perc volt, közötte 2 perces sétákkal, de ez már  a jobbik eset, mert ilyenkor futok és na, be kell lássam, hogy javul a tempóm és ez eléggé jó érzés és különben még szuflával is mintha már jobban bírnám, szóval, ilyenkor semmi baj, jól érzem magam, nem pusztulok meg, de kifutom magam, és ilyenkor elhiszem, hogy lesz belőlem is valami, nemcsak szalonna.

A köztes napokat meg majd valahogy átvészelem, azt hiszem. És még mondja valaki, hogy a futás csak az izmokat fejleszti. A lótúrót. A türelmet. Főleg azt. Az, amikor azt mondják, hogy legyőzted önmagad és megcsináltad, az nekem most új dimenziót nyitott, abban kell legyőzni magam, hoyg ne csináljam, ezt adjátok össze.

Ezt pedig úgy kell nézni, hogy ebben a csodálatos 9, 06-os tempóban már benne vannak ám a 2 perces séták is, szóval, akinek ez nem elég, az nyaljon sót. Ja, az én vagyok.



 (Ezt pedig most játékon kívül, ugyanis az volt, hogy elég messze voltam az utolsó etap végén az origótól és lusta voltam visszasétálni, ezért visszafutottam 650 métert és mondjuk, hogy ez volt a levezetés és örüljünk, hogy kemény 650 méteren már tudok 7, 53-mal futni, ami másnak semmi, de hát na, én meg én vagyok.Igenis fejlődöm.)




* Szent Ágoston

** Meg a főnököt is. Meg még a feleségét is, nevezzük Áginak.


8 megjegyzés :

  1. Amióta futok nekem is többet fejlődött a türelmem mint a tempóm :)
    Kitartás! Meg fogja hozni a gyümölcsét, meglátod (y)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. sosem gondoltam volna, bevallom, Evi... nagy kihívás ez most :)

      Törlés
  2. Én is fejlesztem a türelmem is,amióta futok,szintén most tanulom h.kell a pihenőnap is!Gratulálok az újabb jó íráshoz,nagyon bírom a humorod! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hogy pihenőnap, hogy nem úgy megy, de akkor is, hogy úgy menne,de akkor sem, és még ki tudja, mi minden...
      humor pedig kell. az élethez ;)

      Törlés
  3. Kozben nadragot stoppolni. :D

    Nemcsak szalonna. :D

    Hogy ne csinljam, ezt add ossze. :D

    Ja, az en vagyok. :D

    Humor pedig kell... Az elethez, mondod. Remelem, tenyleg addig irsz es pont igy a futasrol, mig "addig eltek, mig meg nem haltak".

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :) most így átgondoltam és ez azt is jelenti, hogy addig futok, míg meg nem halok? ugye? éljenek a futók! ;)

      Törlés

szeretem, ha van visszajelzés ;)