2013. október 6., vasárnap

három évszakos futóruhámat egy évszakosra cserélném

De az legyen meleg. És nagy.

Mert jön a hideg és nyakunkon az eső, a szél, a hó, meg a mínuszok is, s bár én úgy érzem, hogy a tavasz óta hordott pamut, 3 / 4 -es cicanaci és a férfi, pink színű póló a lehető legjobb válasz az outfit-emet firtató izgalmakra, ráadásul éppen tökéletes erre a mostani 16 fokra is, mégiscsak évszakváltásban vagyok, kell egy másik cucc. Esetleg kettő.

És elmentünk a Decathlon-ba, ahol én törzsvásárló vagyok, de lehet, hogy csak voltam. Állati jó színű futócuccok vannak, igen, én a szín alapján teszem meg az első lépést, volt tehát szürke - kék is, és azt el tudtam képzelni magamon, volt női XL-es is - a képzeletem sokkal jobb, mint a valóság, nem kellett volna annyit olvasnom gyerekkoromban.

Hiába ugyanis a leadott 11 kiló, én iszonyú kövér vagyok még mindig, ezt tolta a képembe a Deca és  nem arról van szó, hogy a tükör ilyen és kövérít, hanem arról, hogy nem jöttek rám a női XL-es cuccok. Persze, ez túlzás, volt, ami rám jött, de bár ne tette volna. Először is alig bírtam beleszuszakolni magam ezekbe a téliesített nadrágokba, nem tudom, miből vannak, de a tököm hócipőm  tele volt azzal, hogy centiről centire kellett küzdenem a felhúzással, bár az igaz, hogy ezzel a procedúrával egyben a bemelegítést is letudhattam, tökre leizzadtam. Nem mondták, hogy ez vazelinigényes cucc.
Amikor meg valahogy belepréseltem magam ebbe a kompressziósnak is beillő futónadrágba, nem vicc, hogy elsírtam magam, ültem a próbafülkében és sírtam, a férjem meg cibálta le rólam a gatyát. Mindeközben a szomszéd fülkében Maráz Zsuzsi próbálgatott.

Hogy mit láttam? Két iszonyú kövér lábat, amelyen a futónadrág feszeng feszül, és nem túlzok, minden narancsbőrös hiba átjött rajta. Mindehhez társult, hogy úgy elszorította  a hájam, hogy mindenhol kidudorodott, a derekam köré akkora réteget varázsolt, mint az óriás traktorkereket idéző úszógumi. És akkor felvettem a felsőket, hogy majd azok takarnak. Rossz hírem van: nem takarnak. Pontosan addig érnek, hogy a a combom kilátszik, s bár hátul valóban hosszabbak, én tudom, hogy futás közben ez semmit sem ér, mert a mozgástól elcsúszik a ruha, minden kilátszik. Nem tudtam felsőt venni.
Nadrágból a férjem (miközben én bugyiban ültem a próbafülkében és sírtam) talált egy férfi 2 XL-eset, felrángattam magamra, b+, Decathlon. Ennyit a kövérekről mint széles társadalmi rétegről, akik hideg időben is futni akarnak, mert dagadékok, de fogyni akarnak. Éppen elég nekik, hogy kövérek, mi a francért nem lehet a méretükre való cuccot kapni? Mert S-es és XS-es, na, az volt.

Egyszerűen nem tudom, hol fogok futni ebben a naciban, mert hogy fényes nappal, az aszfalton nem használom, az biztos, nem létezik, hogy ebben ki merek menni olyan terepre, ahol mások is járnak és nem nagyon vigasztal, hogy de mennyivel több vagyok annál, aki ül a fotelben és chips-et eszik - nem érdekel.

Vert seregként hagytam el a terepet, de ezt már megfigyeltem máskor is, bemegyek nagy örömmel, hogy én! itt! vásárolok!, mert már annyira! sportos! vagyok!, és kisírt szemmel távozom, nem kéne a Deca-nak a tényleg kövérekre odafigyelni? Nem kellene már észrevennie a kereskedelemnek, hogy él és virul  egy (sajnos) elég széles réteg, amely tagjai is szeretnének sportolni, képzeljék el. És azt is képzelje már el a világ (kiterjesztem a felháborodásom), hogy nem minden kövér csinos, hanem vannak olyan kövérek, akiknek igenis nagy a feneke és vastag a combja és nagy a melle és nagy mindene, tehát ha kövérekről beszélünk, ne egy Burdában látható plus size molettet képzeljenek  már el átlagnak.

A Decathlon tervezőit meg elküldeném egy Picasso kiállításra, mert igen, vannak ilyen nők, nahát, kövérek és futnak. Ráadásul tengerparton.

Two running women on the beach


27 megjegyzés :

  1. Ezért bírlak én ennyire téged!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. mert kövér vagyok? :) minden okod megvan rá! ;)

      Törlés
    2. Ej, ej, miket mondasz!!! Hát a humorod, Zazi, a humorod!!! És mert már én is sírtam próbafülkében...

      Törlés
  2. Drága Zazi, miért nem veszel egy k...va pamut melegítőnadrágot (az én szótáramban medvenadrág, azaz mackógatya)? Én ha hideg van, abban futok oszt jóvan. Nem tökmindegy?
    Szerintem a mi szintünkön (heti 3 edzés, edzésenként max 5 km jobb napokon) ne értékeld túl a technikai futóruházatot.
    Nyáron, tavasszal, meleg őszben persze jó a 3/4-es cicagatya, halálfejes macskanadrág, örökbugyogó amiben pl én nyomtam egész nyáron, de ha hideg van, szerintem akármi jó lesz, amitől nem kell rohadt próbafülkékben sírdogálni. Értesz?
    T.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örökbugyogó!!!! :) Törökbugyogó az. :)

      Törlés
    2. az örökbugyogó pedig mennyivel jobb már!

      gyanítom, h ilyesmi lesz. tréninggatya, s ha hideg lesz, aláveszek egy cicanacit és kész. és felül??

      Törlés
    3. részemről pamutpóló és pulcsi volt a tavaly téli szett

      Törlés
  3. Mélységes egyetértés. Mindenben:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ez annyira szomorú, annyira, de annyira - kirekesztve érzem magam.

      Törlés
  4. Mélységes egyetértés. Mindenben:-)

    VálaszTörlés
  5. Apukam szokta mondani, van olyan kover ember, aki tudja viselni a koverseget. Te nem tudod. (Azaz en.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én meg erre azt mondom, hogy mert nincs miben! :(

      Törlés
  6. Ezt a b+ telefonról egyszer már beírtam, de elszállt.

    Remake. Szóval: maximálisan megértelek. De ne törődj velük, inkább vágj vissza! Én mostanában, ha egy boltban keresgélek és találok olyat, ami tetszik, de már eleve látom, hogy kicsi, odamegyek az eladóhoz - aki legtöbbször mínusz méretes - minden tekintetben! - és megkérdezem, hogy létezik-e ez a darab családanya-méretben is, vagy az itteni tulaj kizárólag anorexiás vevőkörre rendezkedett-e be. Látnád a képüket!!! :)))) Ilyenkor jól szórakozom.
    Mondjuk valamelyik Decathlonban láttam XXXL-Size méretű eladót is, ilyenkor direkt ahhoz köll menni. Az tuti nem fut. :)

    A Decathlonra egyébként én is dühös vagyok - mostanában a sportmelltartóik miatt. Az ember azt várná, hogy ha valamire az van ráírva, hogy..., akkor az akkora is. Ha már az ember hozzá van szokva a Triumph méretezéséhez, akkor az a MINIMUM elvárás, hogy a sportmelltartók is igazodjanak ehhez a méretezéshez. Én körülbelül azt éltem át a múltkor egy 85 C-vel, amit te a gatyóval. Sőt. :( ÁLLÍTÓLAG lehet kapni "Anitá"-t nagyobb méretben is. Gondolhatod, horror összegért.

    És ez így van a Taccoban is, ahol a pattanások megállnak a növésben 85C-nél. Pedig ennél vannak sokkal-sokkal nagyobb szilikonbetétek is. Azok vajon mit hordanak?

    A legdurvább azonban az volt, amikor a múltkor rendeltem egy hálóinget online L/XL méretben, aztán ideküldtek egy 34-est. Amit azok kaptak...!

    Szóval ne add(juk) fel. Csináljuk csak szépen tovább, ahogy eddig. Mindegy miben futunk, csak tegyük.

    Hallom, kedden talizunk :))))))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. na, az enyém meg eltűnt. pedig olyan szépen megírtam, h mennyire jó, h te ilyen frappánsan tudsz válaszolni az eladóknak, ez tuti!

      a D-ban a sportmelltartók egy külön fejezetet érnek, azt is próbáltam venni, a végén hajigáltam őket csak a polcra, majdnem megőrültem, miért képzelik, hogy egy bizonyos méretre csak kis mellkas körfogat (vagy mi a neve) lehetséges?? ha pedig volt, de elfogytak, az nem azt jelenti, hoyg arra nagy az igény és gyorsan rendeljünk még belőle? ah...

      én azért azt úgy megnézném, amikor te bepöccensz, no! ;)


      és igen, kedden megyünk Zoltánnal, elvisz engem és megvár, ezzel megoldom az átöltözés dolgát, csak ne lennék ilyen fene ideges az egész miatt. mi mindent meg kell tennem a futásért, pl. emberek közé kell mennem, sok ember közé, hát jaj!
      mindenesetre Ági, ha a férjed fel olyan kedves, mint amilyen motiváló és bátorító leveleket ír, már megéri. én már most hirdetem nagyságát, tök komolyan mondom.

      Törlés
  7. Ne veszítsd el a humorérzéked soha!!!! :D Imádom!!! Amúgy csak versenyre veszek futós nacit fel, én itthon melegítőbe futok.... versenyen csak azért, mert ott nem szégyellem annyira!!! :P (sok más hasonló méretes hátsóval és combokkal megáldott hölgyeken is van ilyen) Fel a fejjel, és harcra fel Zazikám!!! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. na, eze megint egy olyan nagyon kedves komment vol. azért bevallom, tegnap, ahogy ott ültem a próbafülkében, úgy éreztem, a humorom kifolyik a könnycsatornákon át, ki a Decathlon padlójára, ki a bejáratig, át az autópályán és bele a messzi Dunába. nagyon odavoltam.

      mára már összeszedtem magam! és ebből macinaci lesz ;)

      Törlés
    2. most ezt cinizmusból írtad? (kedves komment) :P
      szeretés van!!!! <3

      Törlés
    3. cinizmusból?? dehogyis! nem tennék én olyat, de tényleg nem. vagy most melyikre mondod, a macinacira? én azt így hívom :D

      Törlés
  8. Zazi, te tudsz varrni. Minek költöd a drága pénzet (meg az önbizalmad) a Decathlonban, vegyél anyagot és varrjál magadnak egy halál egyszerű nacit.
    Nekem sima pamutnacim van, kb. 1000 éves ronda zöld, én abban szoktam mostanában. Télre majd aláveszek egy feszülős pamutnacit és viszlát. Lényeg a kényelem és a költséghatékonyság :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. tudok, tudok, hát azért annyira mégsem... legalábbis egy jó szabásminta kellene :( a költséghatékonyság a number one nálunk...)

      Törlés
  9. Elhiszem, hogy a D-ben rossz volt de nekem most nagyon jó volt olvasni. És a kommenteket is, az a pattanásos, az volt a legjobb, mert az velem is megtörtént idén, ugye a szoptatás az némileg változtatott a sajátom méretein vagy formáján vagy mittudomén, szóval az nekem sem esett jól. De azelőtt is nagyobb pattanásokkal rendelkeztem, viszont arra még volt cucc.
    Na de most igazából azért írok, hogy elmondjam, nagyon egyetértek az előttem szólókkal, hogy sima melegítőben is nagyon jól lehet futni, én is abban szoktam (??? whatever, szóval amikor futok abban teszem) alul-felül. Abból meg van mindenféle méret. Ja és régesrég, amikor még tájfutottam, na akkor kellett a spéci ruha, mert a melegítőt volt, hogy az első km-n szedte szét a bozót, vagy az első mocsárban ázott annyira el, hogy mázsás lábakkal kellett továbbmenni, és az nem volt jó.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a sportmelltartó egy rémálom, éppen azoknak, akiknek nem pattanásuk van a mellkasuk közepén, azoknak kellene a legjobban - szóval, ez számomra érthetetlen.

      melegítő lesz, de mi lesz fent??? fent is valami ilyesmi?

      Törlés
  10. fú, a próbafülke iszonyat nagy para nekem is, én általában a farmervásárlásnál járok így... korábban (nem mutatok képet, mert mindegyiket letöröltem már) én is fekete pamut melegítőben futottam, nem fogsz megfázni, hidd el
    ha mindenképpen kell a technikai cucc, online tudsz rendelni, a méretet ki kell tapasztalni, de van olyan ország, ahol normális családanyákra való méretet is lehet kapni, és még jól is néz ki :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ne tréfálj, Kati, ezt nem mondhatod komolyan. te egy modell vagy!
      de mit veszel fel felülre? engem most már ez is izgat, nem kisebb gond, mint a deréktól lefelé lévő rész(em) :D

      Törlés
  11. A kezdeti időkben én is sima mackónadrágban futottam. Az egyedüli problémám az volt vele, hogy időnként kegyetlenül kidörzsölte a combomat (akkor még rendesen összeért, ugye...). Ebből a szempontból jobbak azért a 'tapinacik'. Ha tudsz alá venni valamit (harisnyát, vagy biciklis nadrágot - a lényeg az, hogy testre simuló legyen), akkor nem lesz ezzel sem gondod!

    VálaszTörlés
  12. Amikor rájöttünk, hogy a kislányom - aki 13 éves, aerobik versenyző, 153 cm és 40 kg - a női S-es méret, én megnyugodtam, hátradőltem, és elengedtem ezt az egész méret-cirkuszt. Én amúgy is olyan ember vagyok, aki - 10 év hiábavaló küzdelem után - elvan a kövérséggel, ezért évek óta maternitiy ruhákat rendelek a GAP-től, és nem teszem ki magam a próbafülkék kínjainak. Nagyon jó kötős szabadidő-nadrágom is van tőlük, túrázni abban szoktam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ja, és sportmelltartóban is ő az S. (65 B egyébként...)

      Törlés

szeretem, ha van visszajelzés ;)