2014. március 17., hétfő

csattanóval, persze

Mivel vasárnap verseny, én meg már nagyon ideges, ugye, inkább elmondom, miket futottam a múlt héten, sorba szedem, hátha magamhoz térek és véletlenül megnyomom az online jelentkezés gombot.

Négy futás per hét:

1. 5 percesek, rendben abszolváltam, bár az tény, hogy meglepett, hogy az előző 2 x 15 perces happyness után miért nem ment könnyebben, szerintem ez nem fair, de jól van, nem akadtam fent.
(ö: 5,56 km
bemelegítés: 2, 63 km - 9, 19 min /km
majd 2, 93 km - av. pace: 7, 52 min /km
- 562 kcal)


2.  2 x 12 perc futás. ezt egy kicsit benéztem, a runkeeper-be 3 x 12 percet ütöttem be, de azért tudhattam, hogy ez nem jó, mert a harmadiknál halál volt, nem is csináltam végig, talán a 4. percnél jöttem rá, hogy elcsesztem, hiába, no, tudta a fej, mit  nem kell a lábnak. el kellene keserítenie, hoyg nem vagyok élmunkás? szívesebben gondolok arra, milyen jól felépített edzéstervem van, a Főnök pont tudta, pont ezen a napon pont mennyit bírok.
(ö: 6, 42 km
bemelegítés: 2, 48 km - 8, 56 min / km
majd 3, 94 km  - av. pace: 7, 36 min /km
- 599 kcal)


3. piramis! ezt én életemben csak egyszer csináltam (azon a bizonyos edzésen), nagyon ravasz dolog. úgy kell, hogy futós - sétálós etapok vannak, a futósak időtartama egyre nő, a sétálósé stabilan egy perc*, tehát a futással töltött idő egyre több, majd mikor eléri az ember a zenitet, akkor visszafelé ugyanebben a tempóban csökken, szerintem nézzétek a képet, száz szónál is többet mond.
állati jó mókának tűnt, hagytam magam becsapni, aztán meg kapkodtam a levegőt. viszont javítja az erőnlétet és gyorsít, ha minden igaz, olyan infót ugyan nem találtam, hogy engem is, de hátha. 
(ö: 6, 8 km
bemelegítés: 2, 52 km - 8, 56 min /km
majd  4, 28 km  - av. pace: 7, 43 min /km
- 636 kcal)


4. 20 perc futás - egész héten erre készültem, hogy ez majd megmondja az igazat, vállaljam-e a hétvégi 4 km-es versenyt, egybenfutás. nehezen szedtem össze magam fejben, hogy ez nekem menni fog, de valahogy azért csak le- és meggyőztem magam. itt történt meg, hogy ellopták a fülesem és megzakkantam futás előtt 3 perccel. úgy van, hogy én futófelsőben, kulaccsal és fülessel megyek ki futni, ezeket szépen az árokba teszem, tudom, nevetséges, megérdemlem, hoyg elvitték, de egy: ez egy kis falu, sőt, két kis falu. kettő: itt mindenki tudja már, hogy én hol futok, látják, ahoyg leteszem a cuccom, ahogy felveszem a cuccom, ahoyg iszom, az autósok kikerülnek, lassítanak, soha senki nem dudál rám, megszokták, hoyg itt futkosom és kész, soha a cuccom el nem vitték még. most meg igen és a legjobb benne az, hogy pontosan tudom, kik, hiszen bemelegítés közben szembejöttek velem, látták, hogy ott futok, mégis elvitték. amikor a kocogásból visszatérve az út szélén láttam a piros felsőm, már tudtam, hogy elvitték a fülest, a felsőm nyilván nem vihetik el színes, beazonosítható, a kulacsom** kell a fenének, de a füles még jó lehet. annyira megrogytam, hogy nem is tudom elmondani, már maga  a tény, hogy elvitték is elég volt, ráadásul ott álltam, hogy akkor most 20 perc futás és bár én alapból nem használok zenét, az egybenfutásokhoz mégis, kiszámolom, hány szám, tök jó. és az elég nehezen felépített önszuggesztiómba most bekerült egy porszem és az első pillanatban arra gondoltam, hogy ezt én nem tudom megcsinálni, hazamegyek. ennyire stabil vagyok, aha. megrogytam, no. és ez az egész azért érdemel szót, mert aztán mégis összeszedtem magam, hogy jó, akkor most így kell megfutni a távot, mindenki le van szarva, dögöljenek meg, hogy elvitték, de nekem ezt most kell megcsinálnom, mert délutántól szélvihar lesz, másnap program, nem tudom máskor, tehát ha így, akkor így. felülkerekedtem magamon és ha jót kell találni a rosszban, akkor ezt sikerül felmutatnom.
(igazából volt egy fejlődéstörténet, az idő múlásával arányosan az indulat csökkenése figyelhető meg: dögöljenek meg!  -  rohadjanak meg!  (ezt vegyük csökkenésnek) - száradjon le a kezük! -  legyenek vele boldogak... )

a 20 perc futás meg olyan volt, hogy még előtte számolgattam (ofkorsz), mennyivel lennék elégedett és meglepett egyszerre, ami nagyjából a vágyálom szintjét hozta, vagyis úgy képzeltem, ha 20 perc alatt 2,5 km-t le tudnék futni, az erősen csoda lenne és 8 perces km-eket hozna, én azt 2,5 km-en keresztül tartani még soha, pedig de jó lenne. dolgozott bennem a sírás, meg a pulzusom is felment az egekbe a füles miatt, meg nemcsak a füles miatt is, ráadásul hallottam a vastüdős zihálásom, és állati lassan teltek a percek, mondjuk, megállni nem jutott eszembe, ez azért jó, nem? azt a. magam kitalálta kontrollprogramot viszont kétszer - háromszor is lefuttattam, hoyg fáj a lábad? nem. van levegőd? még van. bírja a tüdőd? nehezen, de bírja. akkor kuss fuss.
és akkor kiderült, hogy 2, 63 km-t toltam le. mondjuk, belehaltam és egy méterrel sem ment volna több.
(ö: 5,27 km
bemelegítés: 2, 64 km - 9, 01 min /km
majd 2, 63 km - av. pace: 7, 37 min /km
- 484 kcal) 




Tehát ha jól számolom, futottam 24 km-t, égettem (csak futással) 2281 kcal-t, diétával még hozzátettem a magamét (nagyon tartom) és mennyit fogytam? Egy dekát sem. Mondjatok érveket, miért ne dobjam ki a mérlegeket.


* nyilván ez rám van szabva

** nem kulacs, egy 250 ml-es flakon



12 megjegyzés :

  1. na, eltűnt...
    szóval azért nem fogytál egy dekát sem, mert (és remélem nem közhely) az izom nehezebb, mint a zsír! Tehát alakul az izomzatod és formásodsz (van ilyen szó?) közben...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ez még kevés a mérlegek életének... súlyt szeretnék veszteni, súlyt!!

      Törlés
  2. Zaz, ez nagyon szép teljesítmény! Ha jó a diétád, annak is lesz eredménye. Tetszik a kontroll-programod, nekem is van ilyen: "csak konkrét rosszullét esetén állhatsz meg (+ egy csúnya szó)". Megértem, hogy felzaklatott a füles-ügy, külön gratulálok, hogy megharcoltad! Egyszer nekem az eldugott teljes kulcstartómat darálta be egy fűnyíró traktor, már messziről láttam, hogy baj lesz ... csak nem tudtam olyan gyorsan futni. Hajrá, csináld!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. sztem ez tök jó, kellenek ilyen ellenőrzőprogramok, kinek kinek a sajátja, örülök, hogy leírtad, hoyg neked is van!
      most már én is úgy látom, hogy igenis győztesen kerültem ki az esetből, de ott és akkor... hát elhiheted nekem, vert sereg voltam.
      a diétát abba nem hagyom, arany Detty felhívott és helyrebillentett!

      Törlés
  3. Hallod a piramisos kép fölött elsiklottam eddig .... azt láttad, hogy 7 perc alattiakat is futottál???? Elképesztő vagy, és hihetetlen, hogy ezt nem látod :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. az egy percesre gondolsz? :D :D
      jó, na, komolyan, láttam, és nagyon - nagyon örülök neki, tényleg! de még jobban a 4 percesnek, hogy volt 7, 03 -mal. a legjobb viszont az lenne, ha 7, 30 - 7, 40-et tudnék hozni vasárnap. erről álmodom. de a 4 km az biza 4 km. na, nem baj, majd nyárra!

      Törlés
  4. Tényleg hihetetlen amit csinálsz, és az eredményeid is azok!

    VálaszTörlés
  5. Lenne egy kérdésem: a runkeeperes képen a splits-eknél hogy lehet ezeket a nyomógombokat elővarázsolni? Nekem az intervallumokra lebontva nem mutatja.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. amikor beállítod az intervallumokat, akkor választhatsz, hoyg időt vagy távot mérjem (distance or time), s akkor nyomj az időre. akkor utána szépe lebontja km-re is, meg intervallumokra is.
      az viszont igaz, hogy rakoncátlakodik a RK, ugyanis telefonon csak addig mutatja, amíg nem kapcsolok másra (monjuk, érkezik közben egy sms, megnézem, visszatérek a runkeeper-re és hopp, már csak a km-ek vannak ott), de a runkeeper oldalán azért fent vannak.
      remélem, tudtam segíteni, János!

      Törlés
    2. Igen, köszönöm. Sajnos én távolság intervallumokat használok, azt meg külön nem tudja a runkeeper megjeleníteni sajnos, csak az időintervallumokat. De nem baj, egyszer elérem, hogy az intervallumaim kilométeresek legyenek :-)

      Törlés
    3. óh, azt nem írja ki? hm. és mi van akkor, ha nem távolságot mérsz, hanem 4 vagy 5 perceseket? vagy akár rövidebbeket? az nem lenne jó?
      egyébként nem érdemes mérni az én szintemen, a Főnök rendszeresen mondja, hogy még mindig időfüggő vagyok, még mindig, még mindig...

      Törlés

szeretem, ha van visszajelzés ;)