2014. március 24., hétfő

jobban teljesítettem

Visszatértem a bostoni maratonomhoz. Még nem rögeszmém, de bármi megeshet.

A versennyel kapcsolatban a legfontosabb kérdést a Legkisebbünk tette fel: és milyen volt  a hangulat? A hangulat? Na, az szuper volt, tényleg, ezért is jó odamenni, s ha valamiért még egyszer rajthoz állok, az a Futóművek miatt lesz.

Az egész úgy kezdődött, hogy én már napokkal előtte megálmodtam a versenyek előtti vizes álmomat, utolsó éjszaka már nem, mert akkor nem nagyon aludtam. Egyszerűen nem értettem, mégis a frásznak nekem ez, a férjem szerint az államvizsgák előtt pont ezt kérdeztem. Reggel olyan pulzusom volt, hogy azzal ölni lehetett volna, nem is vittem magammal a pulzusmérőt, minek, már otthon felette voltam még az anaerob tartománynak is, s ezt még lehetett fokozni.

Aztán meleg volt. Meg szél. Szembe, persze. Meg sok ember, bár erre a Főnök azt mondta, hogy a New York-i maratonon, ott van sok ember, nem itt.

Mindenesetre az első 2 km-en még partiban voltam, legalábbis úgy éreztem, ja, nem azért, mert lépést tartottam a többiekkel, a fenét, azok valahol előttem voltak a messzeségben, de ez speciel  nem érdekelt, de tényleg nem, esküszöm.  Egy futópajtival haladtunk egymás mellett, nagyjából egy tempót mentünk, csak ő könnyedebben. 1 km környékén Andi bemondta a tempónkat, amitől én megroskadtam, az nem létezik, hogy 7: 47-tel haladok, hát a tüdőm mindjárt kicsúszik a számon, mi lesz még itt, még a fordulóig sem értem el.
A fordító után sétáltam bele először (!), nem sokat, de muszáj volt, na. Aztán még kétszer. Ez van. 4 km alatt 3 beleséta, ilyet még itthon sem produkáltam soha, azt hiszem, kimondhatjuk, hogy nem vagyok versenyzőalkat.

A vége volt a legjobb, egyrészt, mert megláttam végre a kaput, de főleg azért, mert bár én addigra már eléggé szétcsúsztam, azt azért hallottam, hogy sokan tapsolnak és kiabálnak, hoyg hajrá, Rita, én nem is értem, honnan ismernek engem, ez milyen kedves dolog, nem? Hát nagyon. Ezt nem szeretném megszokni és természetesnek venni, szeretném, ha mindig meghatna.*
Aztán meg csak átléptem azt a nyamvadt célvonalat.

beér, liheg, nem káromkodik. nincs ereje.
még egy fontos infó: ott jön mögöttem a 10 km-es táv győztese. na jó, tavaly előttem ért be

 

Az időm igazából tök jó lett, 29: 54. 30 percen belül beértem, ezt nem gondoltam volna, a Főnök jól kalibrált (30 - 31 percet mondott), el kell kezdenem elhinni, amit mond. Nem tagadom, hogy szenvedtem a táv második felén, valószínűleg nagyon elfutottam az elejét (ill. ezt konkrétan tudom), és akkor még jött a szembeszél is, szerintem azért, mert nem írtam be az ideális versenyfeltételek közé a nulla szélmozgást, mindehhez pedig még a vége felé is felbukkant a gondolat, hogy ez nekem nem megy. Egyszer majd nem ilyen lesz, ígérem.

A runkeeper hülye, lecsalt 17 másodpercet, 29: 54 lett az, így viszont nem 7, 22 min /km, hanem 7,28 min /km - bár ez se nem oszt, se nem szoroz, csak a történelmi hűség kedvéért mondom.



Na jó, megmondom az igazat: az idő nagyon tetszik, nagyon örülök neki, én! 30 percen belül! 4 km-t! Csak közben meg eléggé zavar ez a 3 beleséta, egy picit elrontja az összképet, de igyekszem arra és csakis arra gondolni, hogy tavaly ugyanez a távot 37 : 46 alatt abszolváltam.Tessék, itt van két kép.

A kettő között 8 hónap, nemtudomhány km, és  majdnem 7 perces különbség van. Ja, és olyan - 13 kiló. És van közte egy Főnök is. A képen a képviselője, a Főnökasszony.



 * mármint ha én ezt még egyszer az életben


34 megjegyzés :

  1. Rita, őrületes a változás! Gratulálok, szuper jól nézel ki!

    VálaszTörlés
  2. Ritám, ez a látvány... döbbenet, hogy mennyi minden változott!!! Szuper vagy!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. tényleg sok minden változott, remélem, még fog is!

      Törlés
  3. A második képen majdnem feleakkora vagy, mint az elsőn :), gratula!

    VálaszTörlés
  4. Gratulálok, Zazi! Elképesztő a változás!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a két képet nézve én is meglepődtem, bevallom....

      Törlés
  5. Előbb vizsgálgattam a képeket, és azon gondolkodtam, hogy tudtak jelen állapotodban ilyen előnytelen bal oldali képet csinálni. De elolvastam, és már értem! Gratulálok! Különben mindent elolvasok ám!
    A horgolóshoz meg nem tudtam írni, és nem vág ide, de én sem tudom megjegyezni a horgolós rövidítéseket, viszont videokrol tök jól lehet horgolni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. de ahhoz meg a gép előtt kellene horgolni, nem? az nekem még sosem ment. már gondoltam rá, hogy kinyomtatom, vagy ilyesmi.

      Törlés
  6. Már ne is haragudj, Rita, de ez döbbenet! Téged kellene mutogatni a tévében, hogy nézzétek emberek, lehet ezt normálisan, ésszel, akarattal, fegyelemmel csinálni! Teljes mértékben le a kalappal előtted!
    Ez annyira nagy teljesítmény!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nem haragszom! :D
      hát, fegyelem tényleg kell, főleg az evésben... sóhaj :)
      köszönöm szépen, nagyon jólesik :)

      Törlés
  7. Gratulálok Rita!A két kép egymás mellett fantasztikus!Példamutató!Na meg az idő,h.ennyivel jobban teljesítettél,mint 8 hónapja! (y) Büszke lehetsz magadra! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszönöm... van ott még, ahonnan ez jött, azt tudom rá mondani :)
      (mármint felesleg) :D

      Törlés
  8. Én, én, én... Nem is tudom mit írjak... Fan-tasz-ti-kus-jól-csi-ná-lod!

    Lassan veled kell készíteni interjút. A sikersztoridról. Benne leszel az újságban. Lehet, hogy majd én is kérek tőled randit (nem vagyok ójságíró, csak bloggal játszom, másikkal is).

    VálaszTörlés
  9. Oda vagyok meg vissza! Szuper vagy! Ezért is, meg amúgy is. Nagyon, szóval nem tudok szó nélkül elmenni a dolog mellett!!! Hajrá, és miegymás.
    Az evés szörnyű, tudom (tapasztalatból), nekem sajnos a tél, a hideg nagy ellenségem ilyen téren. Most, hogy jött egy kis jó idő, irány mozogni, és jóval kevesebbet eszem. Valami délvidékre kéne költöznöm. ;-)
    Nagyon drukkolok Rita,
    Glória

    VálaszTörlés
  10. A kitartásod csodálatra méltó! Egy év alatt fantasztikus a teljesítményed és a külső átalakulásod is! De azt hiszem, én a kitartásodért csodállak!

    VálaszTörlés
  11. Nem mondom, hogy egy hegynyivé nőttél szememben, mert nem akarlak megbántani:) De csúcs vagy! A két kép is tök jó, de ez így egyben! Hallod! Nagyon ügyes vagy!

    VálaszTörlés
  12. Csak egyszerűen gratulálni tudok...mert a szavak kevesek a kitartásodhoz,lelkesedésedhez... !Nagyon szeretlek olvasni,még ha nem is mindig jelentkezek be! :D

    VálaszTörlés
  13. Eljeneljeneljen!!!!!! Szuper eredmeny! Es koszi a tegnapelotti tamogatast!

    VálaszTörlés
  14. Nagyon tetszik, amit látok:) Őrületesen látványos változás! Nagyon büszke lehetsz magadra, megérte minden egyes perc a ráfordított energiát-akaraterőt:)
    Hajrá Zazi!

    VálaszTörlés
  15. Zaz! Gratulálok. Akkor én 8 hónappal ezelőtt láttalak először. Most is ugyanazt éreztem: megható látni téged. Teljesen lényegtelen az időd, hogy hányszor sétáltál bele. Szeretettel üdvözöllek.

    VálaszTörlés
  16. Gratulálok, hatalmas a változás! Ez leginkább a két befutóképen látszik. Csak így tovább, lesz ebből maraton is nemsokára. :)

    VálaszTörlés
  17. Bakter , te asszony!
    Amikor átvettem tőled a piros BigBagemet , ott ült előttem a cidriző hobbifutó. Nyirmogott hogy mennyire nem megy ,meg ő nem is tudja, meg facsiga! Itt van e! Ezt meg kellett szülni,meg kellett élni így tudod igazán értékelni. Gratulálok!

    VálaszTörlés
  18. Na, ha itt sem látod a különbséget, és nem ugrálsz örömödben, esküszöm, seggberúglak, ha legközelebb látlak.

    VálaszTörlés
  19. Minden elismerésem Ritám, gratulálok! És dögös vagy, ha tetszik, ha nem! ;)

    VálaszTörlés

szeretem, ha van visszajelzés ;)