2013. július 3., szerda

négy is megvan az már!

No, kérem szépen. Arcoskodtam, hoyg megvolt Tihanyban a 2 km egyben, de mint tudjuk,   igazából 1,92 körül volt, viszont ma! Höhöhö. 2 km oda, 2 km vissza. És még 60 méter is.

Ma B nap volt, lassú, nyugodt kocorászás, semmi izgalom, a világbéke körbefont. Egyszerűen elkocorásztam a szomszéd faluig, s bár a runkeeer bepróbálkozott időnként döbbenetes tempók bemondásával, de mindig figyelmeztettem magam, hoyg nem számít, nem számít, te csak fuss haladj. A pulzusom végig 150 körül volt, nagyon tudatos vagyok már, azt kell mondjam.
Nemhogy a rettenetes zihálásom maradt el, de a víz sem ömlött rólam, csak olyan úrinősen voltam izzadt, ami meg hát mi, semmi. Kizárólag az emelkedő állított meg, azt nem bírom, biztosan azért, mert az Alföldön születtem, ott vagyok hon.
Gondoltam is rá, hoyg ez most megint jó, és milyen jó, hogy jó, és lehetne gyakrabban is jó, esküszöm, elbírnék vele, nem kényelmesednék el és nem szállna el az agyam, csak a jó érzés, mert oké, hogy nem úgy van, hogy 100-ból, ha egyszer jó, az már nagyon jó*, de nagyjából 10 / 1 a felmutatható arány.

Na most ezt a szerkezetet** korábban nem láttam a falu szélén, a harmadik itteni futásomnál került ki a tábla elé (s maradt ott azóta is), s mivel én ezen az oldalon futok, szerintem nekem tették ki, tekinthetjük színtiszta jóindulatnak is, ha elfáradnék, megpihenhetek. Közel és messze egy ember sincs, szerintem néznek engem az ablak mögött. És szánnak. Pedig annyira ügyelek a  mozgásomra, hogy fáradtságnak nyoma se legyen az arcomon, mindig csak a derű, meg a békesség és az öröm.


Meg még az is van, hogy van nagy csalódásom, pontosan tudom, kit irritálok a DK-ban, tudok olvasni a sorok mögött, álszentek kíméljenek, jó az érzékelőrendszerem.  Minél régebb óta ismered, annál nagyobb a csalódás. Ez van.

Nem baj, én meg csak futok. Meséljek a futótechnikámról?  Mint az állatorvosi ló esete.
Next time.



** nem tudom a nevét

30 megjegyzés :

  1. De mér' tennének ki neked ilyen elfuserált babakocsiszerűséget?
    * * *
    Úgy szeretnélek biztatni, hogy Zazi, rá se ránts a gáncsoskodókra, de hát engem is nagyon tud bántani az ilyesmi, eltörpülnek mellette még a sikerek is.
    Pedig Zazi: LEFUTOTTAD A 2×2-T!!! (Ami köztudomásúlag néha 5, úgyhogy lehet lassan belehúzni! :))) )
    Zazikám, mégiscsak rá se ránts!
    Juli

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hát ja. nem rántok rá,oké? holnaptól.


      ne felejtkezzünk el a 60 méterről,ugye;)

      Törlés
  2. Lehet, hogy valami mamika ezzel az eszközzel jár ki hancúrozni a határba. Azért nem látod soha, mert bent hentereg a kukoricásban. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hát látod, ez sokkal szürreálisabb, semmint eszembe jutott volna!

      (rég voltál. hiányoztál.)

      Törlés
    2. Na, ezt lájkoltam! :))))) Zazi, csak így tovább. Mégiscsak meglesz az a Telihold neked is! Várunk!

      Törlés
    3. napkeltére csak beérnék, Ági :) meg az is van, hogy a kettő között volt vagy 6 perc pihenő...

      Törlés
  3. sokat olvastam most a blogodból és gratulálok, nagyon ügyes vagy, lebilincselően őszinte, és remélem, egyre többek számára példa! csak így tovább!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mária, tegnap egy falumbeli nagyon jófej csaj írt, megvan a futócipője ésmár futott is az általam küldött edzésterv alapján (nem én készítettem,persze a tervet). én ennek úgy örülök, de úgy!

      köszönöm :)

      Törlés
    2. imidzsnek szerintem elég jó ;), légy büszke magadra, iszonyú sokat fejlődtél pár hónap alatt testileg, lelkileg-akaratban meg rengeteget erősödtél, alig várom a futóverseny beszámolókat :)

      Törlés
    3. Ez milyen jó: egy falumbéli. Mégiscsak kicsi ez a világ:)

      A többi meg birkabőr!!!:))))))

      Törlés
    4. tényleg fejlődtem és ma volt az első nap, hoyg nem jutott eszembe, hogy én ezt nem tudom megcsinálni. ez is fejlődés, nem? nem fizikai, hanem mentális.


      Julcsi: kicsi bizony és úgy örülök, de úgy :)

      hát ja, birkabőr. bánt, de nem érdekel. vagyis dehogynem.

      Törlés
  4. Ügyes vagy! Egyébként "egy úrinő nem izzad, ragyog!"(Miss Marple)

    VálaszTörlés
  5. Zazimentő a neve a szerkezetnek :P

    VálaszTörlés
  6. Hálistennek nem vagyunk egyformák, így aztán némelyeknek vannak ellenérzései némelyekkel szemben, nem rokonszenvez mindenki mindenkivel. Nem is kell törekedni rá oszt jóvan, nem mindegy? Nem szerethet mindenki, az már gyanús lenne.
    T.

    VálaszTörlés
  7. Szerintem ez egy olyan gurulós járókeret, de tényleg miért van ott? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. régi ismerős hirtelen? na ne.

      egyszerűen nem értem, sehol egy ember a környéken, kora reggel van, elfoghatatlan. lehet, hoyg tényleg nekem??

      Törlés
    2. Én Zsolti magyarázatára szavazok :D

      Törlés
    3. be kell néznem a kukoricásba, létszám-ellenőrzés lesz legközelebb ;)

      Törlés
  8. GRATULAAAA! Pedig szeptemberre volt kitűzve a 3km és most már 4 is meg van. Vissza kell olvasnom a dolgokat (bevallom kiestem a hírfolyamból kb 3 hetet) és majd apróságoknak is örvendezek, de addig is GRATULÁLOK!!!!!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nem, szeptemberre egyben kell lefutni 3 km-t, azért az más ám :)))

      Törlés
  9. Jaj de jó, akkor meg is van a versenytáv, pedig még van egy csomó időd :)
    Még a végén lefutod háromszor!
    Amúgy nagyon tetszik nekem az a verseny, eszembe is jutott, hogy el kéne menni rá a húgaimmal (ők sokkal jobban futnak, főleg a legkisebb, ő igazi atléta alkat) de én még annyira messze vagyok a két km-től, hogy csak na. Meg nem is tudok annyiszor elmenni futni, mint szeretnék sajnos, dehát mégsem hagyhatom itt egyedül a három gyereket. De azért fejlődöm :) Ha nem olvasnálak, szerintem már rég feladtam volna, de most nem fogom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a versenytáv éppen megvan, de ezzel az idővel... hát :D

      dehogy adod fel, ugyan már,miket mondasz, nem hagyom, a legkisebb kétség esetén azonnal írj, ne viccelj. állati jól csinálod, az van, 3 gyerek és futsz., a legjobb vagy!

      Törlés
  10. Istenem, 4 km, izzadás és fújtatás nélkül? Ez fantasztikus! Én még csak kb. 3km-nél tartok, izzadással és fújtatással, de ezek után látom már az alagút végét!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. de nem egybeeeeeeeeeen!!! két részletben. és k.va lassan, azért nem fújtatok. ha rendesen futok,akkor zihálva halok meg,és ez nem vicc. van ott fény, hogyne látnád, egyre közelebb vagy hozzá. hajráűááá!

      Törlés

szeretem, ha van visszajelzés ;)