2013. július 17., szerda

vak vezet világtalant

Én ettől a Teliholdfutamtól valami iszonyúan tartok, mi a frásznak kellett beneveznem. Az Ági tehet mindenről, ez most már biztos, remélem, olvassa.

Most már az is eszembe jutott, hogy le sem tudom futni, így aztán elhatároztam, hogy minden nap kell futni, tök félek, hogy elfelejti a testem, hogy már kocog és úgy érzem, csak úgy tudom szinten tartani benne a tudást, ha a héten minden áldott reggel kocogok. Olyan ez, mint amikor a nagy vizsgák előtt én csak akkor voltam nyugodt, ha mindent megtanultam az utolsó  előtti napra (én szerettem mindent tudni* és úgy menni vizsgára, az tök jó érzés) és az utolsó napon még / már csak annyi dolgom volt, hogy átfutottam az anyagot, ez nekem kellett a megnyugvásomhoz. Na, valahogy így vagyok most is.

Szóval, hogy másnak biztosan úgy kell, hogy pihen és nem fut már előtte, de basszus, más tud futni, én legfeljebb is csak kocogni és  azt is nehezen és egyébként is hát jaj. Na, erre a szép nagy izgalomra én ma  csodásan elaludtam, a mai futás elalvás és sok munka következtében elmarad. Az elmút két napban futottam és holnap is fogok, a pénteken még vacillálok, szombaton meg... eh, a futam. A Futam.

Az azért jó ám, hogy Ági azt mondta, egyszerre indítják a 4 és a 10 km-es etapokat, mert mondjuk, ha tényleg 11-kor már eredményhirdetés van (és 10-kor indul, tehát szednem kell a lábamat), akkor az azt jelenti, hogy a szédületes 38 perces tempómmal befutok és a nézők nem tudják, hogy én egy iszonyat lassú 4 km-es vagy egy rohadt gyors 10-es vagyok-e. A zihálásom és a fizimiskám alapján utóbbira tippelnek és milyen jól teszik.

 ez meg afféle önszuggesztió



No, nem is ez a lényeg, hanem, hogy tegnap este is futottam, ugyanis az történt, hogy kis falunkban ketten is elkezdtek futni és most már együtt fogunk, ha minden igaz, mert én mondtam, hoyg szívesen segítek, nekem az semmi, én már annyira jó vagyok, ugyebár. M-nek és E-nek is elküldtem az 5 hetes, kezdőknek szóló edzéstervet (emlékezzünk rá, hogy én ezt sem tudtam megcsinálni, olyan ramatyka matyi voltam, hoyg egy percet sem tudtam lefutni), M. már elkezdte, de tegnap E-vel is nekifutottunk. A legnagyobb izgalmam az volt, hogy be kell melegíteni, nem ám játszásiból, hanem rendesen, ezen azért még van mit javítani, arról nem beszélve, hogy elfelejtettem a nyújtást. Jól csinálom, ugye? 
Csütörtök este elméletileg már hárman megyünk, de nagyon meg kell választanunk a helyet, mert én ugyan a terep sík volta és a kies környezet miatt szoktam a voksom letenni valamely helyszín mellé, de E. felvilágosított, hogy vaddisznó szezon van** és nem kellene, hogy a fenekünkbe durrantsanak. Én meg csak úgy felhőtlenül kocorásztam eleddig...


És még az is van, hogy K. azt írta ma reggel, hogy köszöni, hogy kilöktem az ajtón.  Ez szép zárszó, azt hiszem.


* másképp mondom: úgy érezni, hogy mindent tudok, vagyis azt az érzést szerettem, hogy becsülettel felkészültem, megtettem mindent. én nem szerettem azt, hogy a felét nem is tudom, vagy ilyesmi

** ez egy olyan szókapcsolat, amelyről azt gondoltam, életemben nem írom le



21 megjegyzés :

  1. Mindegy, már úgyis megszoktam, hogy mindenért én vagyok a hibás. :)

    Ja, amúgy ha 38 percet akarsz futni, egy 10 km-es se fog megelőzni. :)
    Jajj, ne rettegj, kérlek!

    Képzeld, a barátnőm ma jön haza Ámerikából, már egy hónapja nem találkoztunk és megdumáltuk, hogy a verseny végén pezsgőzünk. Neked is viszünk poharat, de bizony ám!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. jaj, Ági, teljesen egyértelmű, hoyg te tehetsz mindenről- nyöszörögte a Kétségbeesett Nő
      meglásd, mi lesz ebből! :)

      Törlés
  2. Talán ott leszek és szurkolok neked én is:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. tejóég..... Julcsy, majd nézheted, ahoyg beesem, felemelő lesz.. nem viccből mondom

      Törlés
    2. Nekem mindenképp az lesz, mert tudom, hogy megcsinálod:)
      S ha beérsz a célba, az lesz neked is:)

      Törlés
    3. egészen konkrétan mondjam: iszonyúan tele a gatyám. harmadik iccaka nem nagyon alszom. el si aludtam reggel.

      Törlés
    4. Tudom! Márminthogy tele a gatyád:) De milyen jó lesz már, amikor beérsz a célba. És milyen jó lesz másnap reggel úgy felkelni, hogy MEGCSINÁLTAD!
      Na, a vasárnapi posztodra leszek kíváncsi:)))))

      Törlés
  3. Lájk, Rita, hát persze, hogy lájk! Itt is:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. neked meg főleg, előre fel, győzni kell,jól csinálod,már kint vagy az ajtón!!

      Törlés
  4. Vaddisznó szezoooon? Csoda,hogy még élsz, Zazikám!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. sem vadász, sem vaddisznó nem tehet bennem kárt,most szólok ;)

      Törlés
  5. Én vaddisznót még sosem láttam futásaim alkalmával, vadászt viszont annál többet. Egyszer Csala és Kisfalud között az erdőben összefutottam egy kisebb társasággal. Az egyik megjegyezte, hogy minek futkosok, ugorjak be a terepjáróba hátra, elvisznek ők kocsival Csalára. Ezen persze teli pofával röhögtek.
    Ezt találtam neki válaszolni futtában: 'Mire maga bekászálódik az autóba, nekiindul ezen a homokos úton, én már Csalán leszek!'
    Hirtelen elég nagy csend lett.
    :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ez egy olyan instant válasz, ami nekem nem jutott volna eszembe, most viszont tartalékolom és alkalomadtán előhúzom. ölég jó :D

      Törlés
    2. Ez de jó!:)
      Hasonló történt férjúrral nemrégiben Cegléden, ahol nem lakunk, csak látogatunk időnként, tehát nem ismer semmit. Viszont futócipőt mindig, mindenhova! Ide is. El is ment futni a kora reggeli órákban a ceglédi, egyébként nagyon jó, termálfürdő felé. Már visszafelé halad, amikor lassít mellette egy autó és a benne ülő tekeri le az ablakot. Férjen végigfut a gondolat, hogy hogy a csudába fog ő útbaigazítani bárkit is? Ám a sofőr a híres ceglédi vendégszeretetről tett tanúbizonyságot: látja, hogy siet, elvigye-e? :))))

      Törlés
    3. lehet, meg kellene sértődnöm most már,hoyg engem nem szólítanak le az autósok,ellenben jó nagy jó körben kikerülnek,pedig akkora nem is kell, nem is igaz.

      :DD

      Törlés
  6. Ne fuss minden nap inkább.
    Kell a pihenőnap.
    T.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. előtte? és az előtt még lehet? vagy hogy?

      Törlés
    2. Másnaponta futnék a helyedben. Az esemény előtti két napban pedig nem. De lehet, hoy inkább háromban.
      T.

      Törlés
  7. Menni fog Rita, ne parázz!! De ne fuss minden nap!! Még ma, aztán pihizz!! Teljesen ok, hogy félsz. Én az első versenyem előtt ott is éreztem fájdalmat, ahol nem is lehetne :P Olyanokat álmodtam, hogy eltévedek, felvesz a busz, elviszik a célkaput, nem találom a rajtot. Azóta is parázok minden verseny előtt :P
    Ügyes leszel!! HAJRÁ!!!
    Erre most sajnos nem tudok menni, de SUHANJ!-on találkozunk! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. jaj,már nagyon nyöszörgök. reggel kérdeztem a férjem, hogy mi van,ha eltévedek? de ő meg csak nevetgél. nem is férj az ilyen....
      a Suhanj, óh, az remek lesz!

      Törlés
  8. Sokan szurkolunk,nagyon sokan!az,hogy mar csatlakoznak hozzad,hihetetlenul klassz dolog.az is lehet,hogy jovore mar csapattal mesz!hajra,nagyon varom a vasarnapi beszamolot!

    VálaszTörlés

szeretem, ha van visszajelzés ;)