2013. július 19., péntek

a nap, amikor futtatott egy pasi

Azt az ellentmondást tessenek nekem feloldani, hogy fussak a saját tempómban és ne hagyjam magam elsodortatni másokkal, ill. hogy egy versenyen mindenki personal best-et fut, mert a tömeg, a szurkolók, satöbbi.

Jaj, nagyon odavagyok. Minek kellett ez nekem, vagy hasmenésem van, vagy azt érzem, hoyg mindjárt hasmenésem lesz. Nem nagyon alszom, ha meg igen, erről a francról álmodom, most éjszaka az volt, hogy böngésztem valami eredményeket a neten és azt láttam, hogy volt egy házaspár (idősebbek), akik a 4 km-t 1 óra 15 perc alatt futották le és mondtam Zoltánnak, hogy akkor az jó, nem, nem lesz annyira gáz az én eredményem sem.
Soha többet.

Na és még az is van, hogy kaptam szülinapi ajándékot, kapaszkodjatok: futócipőt.  Úgy elnyűttem a cipőm három hónap alatt, hogy kiszakadt az oldala, tegyük hozzá, hoyg ez egy kezdő cipő volt, Decathlon Kalenji Ekiden, nagyjából semmi, de kezdetnek tökéletes és én nem is tudtam, hogy vannak különbségek a cipők között, mégis honnan tudtam volna. 5000 forintért vettük, és lehet azt mondani, hoyg ennyit is ér (főleg, hogy felpróbáltam olyan zselés vagy mifene cipőket, alig akartam levenni), de azért most komolyan, egy olyan embernek, aki elkezd mozogni és fogalma sincs, hogy ez neki menni fog, tetszeni fog, akarja csinálni, mást akar csinálni, nem jó ez indulótőkének? Dehogynem.

Szóval, most van egy Asics Black Hawk*, meg kell néznem, jól írtam-e a nevét, járatlan vagyok futócipők nevében., ebben is van gél.  Ez volt a nap, amikor futtatott egy pasi, aztán a férjem még fizetett is neki a futtatásért. És örömmel.

Volt egy dilemmám, mert beleugrottam a cipőbe, futkároztam vele fel-alá és egészen hihetetlen volt, hoyg a széttaposott első helyett ez milyen jó, tart és fog, meg olyan jó ráérkezni is, olyan lepattant harcosnak tűnt mellette a régi és felmerült bennem, hoyg nem ebben kellene futnom már a Teliholdon is? Aztán lebeszéltek róla a tapasztalt rókák, emlegettek vérhólyagot, meg különben is, én azért arra gondolok, hogy annyi mindent köszönhetek az elsőnek, az elsőt sosem feledi az ember, nem igaz? Megadom neki a végtisztességet, hogy ezzel a futammal zárjuk a kapcsolatunkat.

Kaptam még fejlámpát is, de erről nem akarok beszélni, csak a muszáj vitt rá, hoyg elfogadjam, ezzel fogok futni, nem tudom, még mit nem aggatna rám a férjem, olyan leszek lassan, mint egy karácsonyfa.


 önszuggesztió II.




* egyszerűen nincs idegem most keresgélni a pontos képet, valami ilyesmi
 



29 megjegyzés :

  1. Jó döntés. Meg ennyit meg is érdemel az első cipő. Én is nagy becsben tartom a legelső futócipőm. Nagy alkalmakra előveszem. Amúgy napi rendszerességgel már nem használom. És nekem is egy Asics lett a második cipőm! Jó lesz a holnap Zazi! Én irigyellek téged! Hajrá!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. irigyelsz? hát nem tudom, Zsolti, csak a mai idegállapottal kapható már a holnapi verseny, úgy gondold meg!

      Törlés
    2. Idegnyugtatónak: csipkebogyó tea!
      Aztán szerintem ülj le egy csendes sarokba (vagy odakint arra a padra, amit már korábban is említettél), aztán szépen gondold át, hogy mennyit is dolgoztál ezek alatt a hónapok alatt. (Nem keveset!) Szerintem teljes lelki nyugalommal indulhatsz el a holnapi versenyen. Felkészültél!
      Enjoy your run! :)

      Törlés
  2. A fejlámpa kötelező, nem? Amikor legutóbb voltunk, még "díszkivilágított" versenyt is rendeztek:)
    És cipő: mondanám már megint, hogy férj is, de már biztos eleged van belőle:)
    Úgyhogy csak azt mondom: holnap találkozunk, keressük egymást a tömegben és kapsz majd bátorító ölelést. Meg megbeszélhetnétek Bendével, hogy együtt futtok:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. jöttök? ez tuti???

      Bendével dehogy futok, én kocorászom, ő meg nyargalászik nyilván :)

      az király, hoyg lesz még egy ember a befutómnál,perpill ettől kétségbeesem.

      (férjből nincs elegem, hoyg lenne, nekem kellenek a tapasztalat rókák,hát mondom!)

      Törlés
    2. Bende utál futni. Mégis megcsinálja, a buli kedvéért:)

      Nem még egy, hanem még 6 ember. Vagy 5, attól függ, Vercsi hogy bírja. És hatalmas transzparenssel várunk. Na jó, azzal nem, az tuti még rosszabb lenne:)))) Viszont ölelések lesznek nálunk! Hajrá!

      Törlés
    3. transzparens jöhet, szemüveg nem lesz rajtam (azt hiszem), de ha van transzparens, legalább látom, hová kell bedöcögnöm, komolyan .... egyébként hang alapján, mint a denevérek

      Törlés
    4. Figyelj! Arra gyere, amerre a tömeg van. Mert mi magunk is kiteszünk egy tömeget:) De ahogy látom, lesznek még ott éltetőid elegen:))

      (Tömeg: az unokatestvéreink, akik egy gyerekkel laknak Németo-ban, meghívtak minket, látogassuk meg őket. Kérdeztem, komolyan gondolták-e, mert ha mi megyünk, az egy megszállással fog felérni:) )

      Törlés
    5. Julcsíkám, kiabáljatok, most komolyan, addigra taknyom-nyálam egybefolyik (sorry, nem tudom szebben írni), ezt kérem Zoltántól is, Ági drága addigra befut, sztem már át is öltözik, ő is biztosan ott lesz, sötétben végképp rosszul látok szemüvegben is,anélkül pedig...
      képzeld már el, hoyg Ági azt mondta, rajongótáborom van Esztergomban, ezt nem tudom másképp mondani, mint hoyg annyira cuki...

      (sztem ha ti elmentek, mki kedvet kap további gyerekekhez, én ezt így látom. ne csodálkozzatok, hogy a köv.évben a vendéglátóknál gyermekszaporulat lesz. kedvet csináltok!)

      Törlés
  3. A holnapi nap egy kicsit vízválasztó lesz. Akarat kell hozzá, hogy végigmenj a távon, akár csak sétálva is. Viszontr ebből szerintem töltődik az akkumlátor.
    Én például eszementül élvezem hogy újra látom a bokacsontom, a térdemnek van egy körülhatárolható formája, s egyenlőre a mérleg erősen velem van (jófej mérlegünk van).
    Hogy mi motivál? Kinéztem magunknak már tavaly egy kajaktúrát és jövő nyárra és olyan állapotban akarok lenni hogy a nyáron simán körbeevezzem Korzikát. Van rá 12 hónap. Tavaly azt mondtuk, erre nem vagyunk/leszünk képesek. Most meg azt mondom hogy ez az utolsó pillanat amikor tehetek azért hogy továbbra is képes legyek rá:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bea, ez még engem is motivál, nem konkrétan az evezés, hanem az, hogy ugye, hoyg igenis meg lehet csinálni? a mérlegeteket jó pénzért bérbe nem adjátok? :)
      hajrá, Bea!!


      fussam végig és ne bőgjem el magam az elején, hogy ez mégsem fog menni. ez nekem cél.

      Törlés
    2. Nyugi, a végén úgyis bőgni fogsz. Ha megcsinálod azért mert felemelő a szituáció, ha nem akkor pedig nagyon visszavet.
      Ezért kéne fejben is megfogalmazni, hogy Te ezt igenis akarod. A kudarc a semmibe visz és visszavet.

      Mérleg bérbe adó, most éppen tárkás barter érdekel:P

      Törlés
    3. a végén lehet bőgni, nemérdekel, csak startkor ne adjam fel és ne bőgjek.

      milyen barterre gondolsz? mit szeretnél?

      Törlés
  4. Hajrá Zazi! Menni fog, ez a sok zűrzavar mind letisztul majd benned, éppen 4 km kell hozzá! Drukkolok neked, szeretlek! (És gratulálok az új cipődhöz. Én májusban egy nadrágot kaptam a férjemtől, szuperjó.) Puszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ti tudjátok, hogy miket írtok ide? mindjárt sírok.

      Törlés
    2. Én nem kaptam nadrágot a férjemtől. Én azért sírok.
      Ugyan már!

      Törlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak ki akartam egészíteni,de azt nem lehetett. Egyébként ez volt itt:

      A tavalyi képek, mazsolázz nyugodtan! :)

      Az új cipőről pedig ennyi (az edzésnaplómból, két évvel ezelőttről):


      "Az új barátommal, akinek a művészneve: Saucony ProGrid Jazz :)
      A teljesen friss kapcsolat (mai) ellenére sikerült megszelíditenem és nem "harapott" meg. Szárnyakat adott a lábaimnak, és úgy futottam, mint még soha korábban :))))

      6.31 - 6.30 - 6.28 - 6.12 !!!!!"

      Törlés
    2. Ma valahogy semmi sem sikerül. :( Szóval a tavalyi képek:

      http://www.esztergomifutomuvek.hu/mediatar/fotoalbum/index.php?dir=DpFp_albumok/2012_03_Teliholdfutam

      Törlés
    3. te új cipőben futottál versenyen???

      Törlés
    4. Hát nem. De csak azért nem, mert akkor éppen nem volt verseny. Ha lett volna, abban futok.

      De a következő szombaton a Hídfutáson már abban futottam :)

      Amúgy ez első (cipő) nekem is egy Kalenji volt :)

      Törlés
  6. 225 fotót már megnéztem, valóban remek a hangulat, ezt el kell ismernem, remélem,szárnyakat ad ;)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon fogod élvezni! Drukkolok és gondolok rád. És sajnálom,h nem közelebb van hozzánk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. élvezni??? túlélni....

      (nem ígérem, h legközelebb nálatok kocorászom, mert ezt most soha, azt gondolom)

      Törlés

szeretem, ha van visszajelzés ;)