2013. július 25., csütörtök

birthday

Úgy elképzeltem, hogy a 45. szülinapomon, mivel 45 kiló nem leszek és 45 -ös lábam sem lesz addigra, és talán 45 gombócot megenni szintén nem tudok, legalább fussak 45  4,5 km-t, mert az milyen jól hangzik, megadom a módját.

Annyit tudok mondani, hogy a fele sem jött össze, én nem tudom, talán a cipő? A szülinapi cipő. Fájt a talpam, a külső talpélem, a sípcsontom, mindeközben a vízhólyag újratermelődött, esetleg új növekedett, szóval, minden rossz volt és naygon el vagyok keseredve.

2, 12 km, de úgy, hoyg nem elég, hoyg háromszor kellett megállnom, de Epölről még haza is gyalogoltam szégyenszemre, növekvő idegességgel és konoksággal, a végén ott tartottam, hogy mindjárt a lovak elé vetem magam a cipőt. Pedig bekötöttem úgy, ahoyg tegnap mondták nekem, tudományosan. Aztán meg lazítgattam, hogy biztosan az a baj, de nem tudom,  nem tudom. Biztosan bennem van a hiba.

És lehet, hogy már soha többet nem is tudok futni? Mindjárt sírok. Vagy már sírok is.

28 megjegyzés :

  1. Zazikám, talán könnyebben elviseled a fentieket, ha elmondom, hogy születésnapod tiszteletére reggel ólajtónyi méretű hasalást hajtottam végre az első km után, jó kis salakos-poros úton, a cipőfűzőmben estem pofára (konkrétan), napszemcsi is repült... De ugye a konok nem fordul vissza pár horzsolás miatt. Pedig megtekintettem ám én is a befűzős videót, de úgy látszik, nézni nem elég :)
    Hát már hogyne tudnál futni soha többet???

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. az a videó veszélyes, már látom én! remélem, reggelre kiderült, hogy komoly bajod nem történt....

      Törlés
  2. Zazi!
    A cipő jó lesz, ne aggódj! A hólyagokat most ápolgasd, aztán ha elérkezettnek látod az időt az újabb futásra, akkor ragaszd le őket.
    Nekem a térdfájásom idején voltak konkrétan ilyen pánikrohamaim, hogy én már biztosan soha többé nem fogok tudni futni. Aztán persze minden jóra fordult. :)
    Szóval ez tipikusan az a kása, amit nem esznek olyan forrón!
    Boldog születésnapot, Zazi!
    Képzeld a Barbi bent van a kórházban (semmi baj szerencsére, csak óvintézkedés). Szóval én készülök rá, hogy nálunk is hamarosan lehet születésnap... Ha-ha! Születésnap, érted...! :)
    Az milyen lenne már, ha ma... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én nagyon izgulok Barbi miatt, most ez a legfontosabb, ugye szólsz, ha megvan a Maszatka???

      Törlés
  3. Nagyon boldog szülinapot!!! Szerintem mindekinek van ilyen időszaka, nem szabad elkeseredni. Nekem, amikor már jól futottam , begyulladt a csipőm. Nem hittem el, és edzettem rá, amit nem kellett volna. 1 hónapig alig tudtam menni, nem írom le, milyen elkeseredett lettem. Aztán rendbe jött. Most az új, "szuper" nem futó cipőmtől szenvedek( köszönöm Zsolt, hogy írtál), és kétségbe vagyok esve.
    A te cipőd szuper, igazi futócipő, szerintem csak rakoncátlankodik még. Adj időt neki is.(az nem jó megoldás, ha cserélgeted a régi cipővel, és fokozatosan szoktatod magad az újhoz?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én is ezt mondtam (gondoltam), hogy vissza a régihez, aztán megint elő, vagy esetleg az, amit ajánlottak, hogy itthon legyen a lábamon és próbálgassam a befűzést.. :(

      a csípő nagyon rosszul hangzik, elképzeli sem tudom,mi az, hoyg begyulladt?? az mitől és hogyan ? jaj...

      köszönöm!

      Törlés
  4. Kedves Zazi !
    vannak holtpontok, hegye és völgyek az életben, a futásban...mindehol.
    Vigasztaljon az, hogy lentről csak felfele vezet az út. :)
    Vízhólyag, volt- nincs kipukkan, fájdalom elmúlik.
    Adjon erőt az,hogy nagyon sokan példaként, példaképként követünk téged. Miattad értékeltem át én is dolgokat !Köszönöm, sokszor te lelkesítesz írásaid adnak erőt a tovább lépéshez - futáshoz. Az azért nem semmi amit eddig véghez vittél! Kitartás- TÜRELEM- Hajrá ZAZi HAJRÁ !
    Virtuálisan ölellek nagyon nagyon :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a vízhólyag speciel nem érdekel, az elmúlik, rossz, de nem tart sokáig. sokkal jobban aggaszt a talpéli fájdalom, meg a sípcsontos cucc, ez ugyanis valóban rossz cipő jele (állítólag)
      köszönöm, hajrá, előre fel!!!

      Törlés
  5. Az új cipővel össze kell szokni. Vízhólyagra jó a ragtapasz. Nálam a futás előtti rituálé része, hogy ragasztgatok, előre, ott ahol tapasztalatból tudom, hogy lehet hólyag. :D A futás meg ilyen rapszodikus, ez nem vegye el a kedved. Legutóbb fél óra alatt 3x kellett belesétálnom, pedig egy órát szoktam egyben futni. A sípcsont fájdalom oka lehet az is, hogy nem kellően melegítesz be, ezt én is a saját káromon tanultam meg. Szóval csak türelem, és az sem baj, ha most egy lépést visszalépsz, hogy utána kettőt tudj előre. Menni fog, hidd el!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én már nem is tudok ennyi mindenre figyelni :)))
      ragasztgatok, cipőt fűzök be, bemelegítek, nyújtok. és valahol közöttük még futok is:)
      elkél a biztatás, köszönöm.... :)

      Törlés
    2. Tudod, minden futónak meg van a maga rituáléja. Lehet, hogy ez itt a tied: ragaszt, fűz, melegít, fut, nyújt :D

      Törlés
  6. Ja és Boldog Születésnapot!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hol van az már,mire ideértem :::::)))))
      köszönöm!

      Törlés
  7. Khm, én hétfőn futottam kicsit több mint felét a szokásosnak. És abba is majd belehaltam. Tegnap viszont többet 200m-rel megállás nélkül (abba is majdnem belehaltam). Vannak napok amikor egyszerűen nagyon-nagyon nehéz, és nemcsak az elindulás.
    Különben is szülinapod van ma, ezért igazán megérdemled hogy kicsit elengedd magad. De nem, te elindultál. Meleg van, nyomott az idő, nem kell elkeseredni. Cipőt meg szokni kell.
    Szóval ez volt most a jel, hogy pihenj egy kicsit rá a kövi évre. Isten éltessen!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. akkor holnap menni fog, szavadon foglak! ;)
      én úgy képzeltem, hoyg ez lesz a reggeli örömöm, nem feladat, hanem öröm, erre fel.. :(

      igen, igazad van, néha a folytatás sem különb az elindulásnál, ez elég rossz hír, mit tagadjuk. utálom is....

      na, holnap kiderül. remélem, éjszaka futsz, esetleg hajnalban!

      Törlés
  8. Boldog szülinapot! Már hogyne tudnál futni, csak be kell törni azt a fránya cipőt! :-)

    VálaszTörlés
  9. Ezt írtam az új cipőmről pont egy hete - amit ezennel itt is eladásra hirdetek:

    "Én adtam időt neki. Szépen néztem rá. Nem szidtam, nem ütöttem, vigyáztam rá, elnéztem a hibáit.

    Viszont ma elhatározásra jutottam, mert belém taposott, bele"gyalogol" a lelkembe. Nem akar engem.

    Amennyiben nem lesz egy jólelkű jelentkező, nagy nyilvánosság előtt kivégzem. Aki mégis megmentőjeként jelentkezne, annak eladó egy 41-es méretű Nike Air Alaris + 4MSR női futócipő, mindössze 62 km van benne (a mai néggyel együtt). Ár alku tárgya.

    Esetleg megmenteném egy keveset használt, hasonló méretű, más életét megkeserítő Saucony életét..."


    A Teliholdra visszavettem a régi Sauconyt, és bár érzem, hogy már viseltes, mégis sokkal jobb volt, mint az Nike. Szóval van, hogy az ember ráfarag egy új cipővel... :(

    De azért boldog szülinapot, Zazi! :) Néha van az, hogy a szülinapi ajándék "nemjönbe"!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én már nem bírom az ilyen izgalmakat, öreg vagyok én már ehhez,én már csak szép csendesen belesimulni a futós társadalomba, semmi aggodalom holmi cipőkkel...

      mutattad a régi cipőd a THF-en, csak valahogy fel sem merült bennem, hogy ilyen van és velem is, eh. sokat kell még tanulnom. :(
      van már jelentkező?megosztom a fb oldalamon, hátha...!

      Törlés
  10. Nehogy sírj! Ma ünnep van. Születésnap. Isten éltessen! Pihenj meg egy kicsit.
    Tudod te, hogy az elmúlt hetekben-hónapokban mit csináltál? Hihetetlen. 1-2 nap, és újra menni fog. Hajrá!
    M.Pálma

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pálma, de kedves vagy, hát na :)
      köszönöm,köszönöm,köszönöm....!

      Törlés
  11. Boldog szülinapot! és fel a fejjel! Nem olyan vagy te, akin kifog egy cipő. Ez csak egy cipő - csupa kis betűvel - ha nem akar társad lenni, hát nem lesz az. Majd lesz másik:) és holnap már jobban megy majd minden.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hát, szóval, vannak itt azért financiális nehézségek, szóval,várhatok egy új cipőre napestig, élethosszig, ennek muszáj jónak lennie... fene bele!

      és mivel már holnap van, tessék jobbnak lenni este, oké :)

      Törlés
  12. Most megint csak vicceltel, ugye? Nem vagy te 45. Legfeljebb 32. Legeslegfeljebb. Nem udvarlasbol mondom!

    Boldog szulinapot kivanok!

    Tudd, hogy nekem is peldakepem vagy, szeretem a blogod, szeretem az irasaidat, lenduletet adsz. Nekem abba ne hagyd a futast, mert kikapsz. ;)
    De az utolso mondatodbol erzem, hogy neked mar fontos a futas, nincs baj.
    (Kepzeld, en csomoszor csomo hetet kihagyok, mert egyszeruen engem nem vesznek komolyan /a ferj :( / es nincs kire hagyni a gyerekeket, szoval en csak szeretnek ott tartani, ahol te, de piszok nehezen megy.)

    Franciakulacs

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hát persze, én ilyen tréfálkozós vagyok, igazából csak 31, csak érdeklődtem, ki vesz észre az elírást :D

      nem hagyom abba, bele is halnék, választhatok, hogy a futásBA vagy a futásnélküliségbe halok be, életmodellnek tökéletes.:)

      ami lassan megy, az sem áll meg, egyébként egy picit állj a sarkadra, mondd el, mit szeretnél, mit jelent ez neked, tapasztalatom szerint ez sokat segít. de hát úgyis tudod. :)

      Törlés
  13. Az jutott eszembe, amikor egyik tanárom laikus diagnosztika órán a kényszeres zavarokról beszélt, és hát beismerte, hogy bizony voltak neki is gondjai a mániákus rendrakással (értsd: bármi, mániákus, mondjuk futás, stb). Sose lehetett vele nyugodtan beszélgetni, mert valamit mindig arrébb kellett raknia. Aztán egyszer a férje határozottan, ámde gyengéden megfogta a két vállát, a szétszórt tárgy felé fordította, így álltak ott pár percet, és a végén ezt mondta neki: Na, látod, nem dőlt össze a világ.
    Szóval akkor sem dől össze a világ, ha egy hetet pihensz. A futás van érted, nem te a futásért.
    Na, jó, bevallom, hogy csak egy nagy ölelést szerettem volna küldeni, de az túl személyeskedő lett/lehetett volna, így aztán okoskodtam kicsit...
    Nagyon boldog szüli- és hétköznapokat!
    Gyógyítsd meg a lábat!

    VálaszTörlés
  14. Na, nyugodjunk meg szépen...
    Pihenjél. Varrjál. Nem árt néha.
    Kisszív, nyugalom, csigavér.

    VálaszTörlés

szeretem, ha van visszajelzés ;)