2013. július 17., szerda

egy óra múlva itt vagyok*

Eszembe jutott és megkérdeztem a férjem, hogy de mi van, ha eltévedek?

Mindemellett ma nemcsak az derült ki, hogy 959 lesz a rajtszámom, hanem az is, hogy 8 éves gyerekek is futnak az én etapomon. Velük fogok versenyezni. Esélyem sincs.


Nem hagyott békén a reggeli elalvás, hát elmentem este futni, 4 km,  én már erre lövöm be magam. 2 km- nél haldokoltam egy kicsit, de eszembe jutott, hoyg senkit nem hagynak az út szélén és ettől úgy megijedtem, hoyg továbbfutottam. Na jó, ez vicc, de tényleg annyira kritikus ez a pont, biztos azért, mert ha azt elérem, az már a fele és ha addig elvergődöm, csak visszajutok.

Új dolgot próbáltam ki, illetve kettőt is, nem sok sikerrel.

1. Megy-e a céltól 500 méterre a mosolyogva befutás -   röviden mondom: nem.

2. Megy-e az, ami a Risztov Évának igen, mert ő, miután 10 km-t végig vezetve úszkált a Temzében (vagy hol?) és megnyerte az olimpiát, azt mondta, hoyg ha nagyon kellett volna, még tudott volna erősíteni. Mégis hogyan??  Szóval, ezt kipróbáltam, tudok-e 3,5 km után még erősíteni, ezt is  röviden mondom: ezt sem. 


Pedig olyan szép a kép, futok az utolsó 500 méteren, már nagyon kivagyok, de meglátom a célt, összeszedem végső erőmet és elkezdek vágtatni, s bár az összeesés fenyeget, én mosolygok. Snitt.



Már csak hármat alszunk.

* ősrégi film, itthon ezt mondom futás előtt. és tényleg így is van.


 

6 megjegyzés :

  1. Ez az 500 méter azért kicsit túlzás. :)

    A szurkolói tömeg a nagy versenyeken is zömében csak az utolsó 200 méteren áll a kordon mellett, hogy befutás után nehogy ne találják meg a hozzátartozóikat.

    Itt, a mi versenyünkön a szurkolói tömeg a célban várja a futókat. A "célegyenes" pedig kb. 30 méter. Nem 500. Úgyhogy no para! :)

    P.S.: Pszt! Én sem tudok a végén erősíteni. Sőt az iramjáték se megy, mert ha belegyorsítok, akkor utána nem tudok még annyira se futni, mint a belegyorsítás előtt. Szóval a fartlek megmarad a teljesítményhajhászoknak, meg azoknak, akik nem most kezdték :)

    És majd nekünk is, ha a futás már nem a "küzdés maga".

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én figyellek, Ági, mindenre van válaszod, veszélyes nő vagy! ;)
      a 30 éter viszont jobban hangzik, ott majd összeszedem magam. nem aludtam ma sem, csak mondom.

      Törlés
  2. Én még nem voltam ilyen rendezvényen, de videót többet megnéztem, és már akkor éreztem az esemény feelingjét, hát, milyen lehet ott lenni, szóval szerintem a hangulat fog húzni, a lelkesedés, a valami új, szerintem végig mosolyogni fogsz, vagy legalábbis jól fogod magad érezni. Általában az ilyen versenyen születnek a PB-k.
    (Vicces, hogy én biztatlak, aki még sose...)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a biztatás ettől független és jöhet minden mennyiségben, ma sem aludtam,kicsit kezdek odalenni...

      Törlés
  3. Kedves Zazi, mennyit futottál NEM egyedül? Tudod mennyit számít ha vannak körülötted? Teljesen tudat alatt történik a dolog, de hidd el nagyon sokat fog segíteni. Majd meglátod és majd tessék rám gondolni akkor, h ezt én megmondtam :)
    Amúgy az erősítés a végén - nekem sajnos ez a legrosszabb része, mert általában végig napon kell futni (én nem tudok korán felkelni futás célzattal). Szóval, én az utsó 200m-t úgy nyomom ami kifér belőlem csak legyen már vége. Általában. De ma nem ment, semmennyire sem. Najó, kb. 10m-en egy csöppet gyorsultam. Pedig látom a házunkat, meg minden és nem ment sehogyse.
    Van ez így. Meg úgy is, h egyik nap tökjól megy, a következőn meg vért pisilek mire lenyomom a körömet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nekem több a véráldozat, mivel azonban tudom már, hoyg milyen az örömfutás, így képes vagyok a rosszat is elviselni. remélem...

      nem, nem futottam másokkal,mert félek ettől, de végülis most majd nem másokkal, hanem mások mellett futok, az más, nem? ezt is remélem....

      én úgy szeretnék gyorsulni a végén, csak addigra totál K.O. vagyok és bár úgy éreztem, hoyg gyorsítok, kiderült, hoyg ez volt a legrosszabb km-em :(

      Törlés

szeretem, ha van visszajelzés ;)