2013. október 16., szerda

együnk is II.

Én a szénhidrát nagy barátja vagyok,  a péksüteményeké, a cukrászsüteményeké, a fagyiké, a tésztáké, de mindenekelőtt az édes dolgokat preferálom. Egy fogyókúrában, azt hiszem, ez nem optimális, innen szép a győzelem.

Először is: sokat segít, hogy időnként megiszom egy fehérjeturmixot, kizárólag futás után (akkor kell, azt mondták, de erről inkább majd máskor), de az sem rossz, hogy reggelire zabkását eszem valami gyümölccsel, ez nekem bevált, szeretem, a gyümölcs meg bármi lehet, így még változatos is. De tegnap pl. a nyáron eltett málnalekvárommal ettem, nehogy már 1 evőkanálnyi adag ne férjen bele a diétámba, ugyan már. Nem vagyok én aszkéta.

A zabpehelyből nagyfogyasztásúak lettünk, minden ezzel megy, habarás, palacsinta, reggeli. A palacsintáról jut eszembe, hogy mivel imádom, gondoltam, hogy jó, akkor kipróbálom a banános palacsintát, hát legyen. Igazából finom, és ha tényleg édesre vágyik az ember, akkor meg szinte tökéletes, mert sem cukor, sem liszt nincs benne (külön) és hát na, megadja a palacsinta illúzióját. Főleg, ha el tudok szakadni attól, hogy banános omlettet eszem. De tényleg finom. Mi direkt nagyon érett banánokra vadászunk, mert turmixba, zabkásába, vagy ebbe a palacsintába szuper.

A best ever azonban ez. Ez a müzliszelet


A recept Nóritól van, már nem emlékszem, hogyan keveredtem az oldalára, nyilván kézen - közön, mindenesetre jó szívvel ajánlom, ezt a receptet legalábbis, hiszen ezt próbáltam, de lesz folytatás. Van benne aszalt szilva, mandula, amaránt (ja, még ez megy a reggeli zabkásámba, BTW), meg némi nyírfacukor, és kész. 5 perces munka és állati finom.*
Nóri azt mondja, hogy egy szelet az 20 gramm / CH, na, az azért igen rendben van és mivel elég édes, meg elég laktató, egy szelet elég. Ha meg nem, akkor mi van, semmi.

Elég ragadós, kézmosási lehetőség közelében érdemes elfogyasztani. Viszont megéri.



Hát, így eszünk élünk mi.

* ha a képekre kattint valaki, láthatja a konzisztenciáját

6 megjegyzés :

  1. Zazi, az az amaránt cuccos honnan beszerezhető? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. drogéria, biobolt, a 10 dkg 400 forint körül van! (ma a Mammut Bioboltjában vettem)

      Törlés
  2. Te Zazi, én így ismeretlenül is nagyon büszke vagyok rád. Nem semmi, amit csinálsz, hajrá tovább! (mint másik amatőr futó meg szívből támogatlak... :-) )

    VálaszTörlés
  3. Én is most csináltam ilyet!
    Nóri nemrégi kuponos bejegyzésében ott a remek amarant-lelőhely is :-)

    VálaszTörlés
  4. Az amaránt engem lerántott a projektről, utálom az ilyen spéci hozzávalókat. Mi van, ha zabpehellyel csinálom, szerintetek?
    Tea

    VálaszTörlés

szeretem, ha van visszajelzés ;)