2013. május 7., kedd

a hetedik te magad légy

Humormentes zóna következik.

A postaládáig 200 méter az endomondo szerint, végre sikerült egy olyan "távot" lefutnom, hogy szerencsétlen GPS be tudta mérni. Ötször. Harmadik alkalommal meg kellett álljak 10 másodpercre, azt hittem, ott rogyok össze, nagyon gáz, nagyon kínos, nagyon lekvár.

200 méter, nem szigetkör, meg ilyen finomságok, 200 méter és belehalok? Hát ne kelljen menekülnöm senki elől, mert akkor végem, le se kell puffantani, elég, ha megkergetnek. Hogy mim fájt? Mim nem...
Fájt a vádlim, a sípcsontom, a tüdőm, ezekre emlékszem konkrétan, levegőt nem kaptam és egyáltalán, azt éreztem, hogy most aztán már.

A negyedik és az ötödik etapnál megembereltem magam és azt sziszegtem, hoyg mu - száj , mu - száj, ütemesen, de az utolsónál már azt, hogy hol - nap nem kell, hol - nap nem kell. És nem is fogom. Értem én, hogy 10 %-nál többet ne emeljük az adagot, de hát azért ez mégiscsak 50 méter volt pluszban, nem 1 km. (nekem az 50 méter az előző adaghoz képest 30 %)

Nyújtottam, ja. Mihelyst helyreállt a légzésem.

Hazavánszorogtam és férjem vette le a cipőm, zoknim. 



Ja, és nem postaláda, hanem talán dobozba zárt gázóra. Még ez is.




17 megjegyzés :

  1. MEGCSINÁLTAD :D :D 5x200 méter testvérek között is 1 km... az már táv, ne is tagadd!!!!! Megkérdeztem edzőnénit, szerinte a sípcsontfájdalom a rossz földetérés műve, de látatlanba nem tudott ötletet küldeni. Viszont fulladásra azt javasolta, hogy a világért se előre dőlve fuldokoljunk, hanem fogjuk össze a kezünket a fenekünk felett (lazán, akár csak két ujjunkat akasszuk össze) és kiegyenesedve légcseréljünk. De legalább most már tudod, hogy a hegylakóknak nincs postaládájuk :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hát, fogjuk rá, hoyg meg. ha egyben ment volna rosszul, nem nyöszörögnék, de így???
      biztos, hogy rosszul érek földet, de ezen a távon (idézőjel) ez még nem gond, több meg egy darabig úgysem lesz.

      Törlés
  2. Mint kezdő futó, tanácsolom neked, hogy nagyon, nagyon lassan fuss. Nem ciki lassan futni. Próbáld meg órával lemérni mennyi idő alatt futottad le azt a 200 m-t.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. rendben, megmérem, de hidd el: nem lehet ennél lassabban,tényleg nem.
      se mennyiség, se minőség.király

      Törlés
    2. Én is azt mondtam, hogy nem lehet lassabban futni annál, ahogy én csinálom, aztán mégis agyban helyreráztam magam, lassan futottam és úgy már rekordot döntöttem. Mérd csak le, aztán a futoterkep.hu-n, ha felvezeted, megkapod a tempót, az már mond valamit.

      Törlés
    3. kipróbálom csütörtökön, rendben! aztán majd lesz vihogás megint - végre

      Törlés
  3. Én még mindig azt mondom, hogy próbálj gyalogolni mondjuk pár hétig minden nap 2-3 kilométert. Tempósan, zenével a füledben, kutyával, akárhogy. Akkor egy kicsit szokja a lábad is az igénybevételt, lehet, hogy a sípcsontfájdalom is elmúlik.
    T.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ki fogom próbálni azt is, de az az érdekes, h a múltkor már nem fájt a sípcsontom,akkor most mi a frásztól? :(

      Törlés
  4. Ez a gyaloglós dolog tényleg nem rossz. Mondtam Neked tegnap, hogy Evivel beszélgettünk, hogy valami nem oké és azt tanácsolta, hogy ne fussak, hanem gyalogoljak egyelőre. Én is elkeseredtem, hogy ez lassítja a fejlődést, de nem!!! Most azt céloztam, hogy minden nap gyaloglás, minden nap picivel több, picivel gyorsabban. Második napja gyalogolok, tegnap 1,05 km, ma 1,3 km. Nem köpöm ki a belem, de kellemesen elfáradok. A sebesség meg tényleg vicc, mert amikor (azt hittem, hogy) "futottam", akkor volt 5,9 km/h. Gyaloglással meg tegnap 5,58 km/h, ma pedig 6,5 km/h! Gyorsabban gyalogoltam, mint amikor azt hittem, hogy futok!
    ÚGYHOGY NE KESEREDJ EL! Lehet, hogy tényleg Neked is gyalogolni kéne még inkább, egy kis ideig biztos! Vagy ha nagyon akarod, tegyél bele legfeljebb 1-2 hosszt futásra, de a többit gyalogold!
    Ha nem okoz örömet, tudod annak mi a vége... próbálj tényleg arra figyelni, hogy jó legyen Neked, hogy amikor vége az edzésnek, azt mondd, hogy hú de jól esett! Ha csak kínból mész, meg kötelezőből, akkor baj lesz. Illetve nem lesz, mert vagyunk melletted egy páran, és úgyis helyrebillentjük a buksidat! Hajrá :)
    És nem vagy lekvár, hanem kőkemény csaj vagy, aki nem adja fel és küzd, ha beledöglik is! Ezt mondogasd naponta el 100-szor és előbb-utóbb el fogod hinni!
    (Á. Kriszti voltam odaátról) :)

    VálaszTörlés
  5. Tudom, hogy eleinte baromi nehéz és ez elveszi az ember kedvét egy kicsit.
    Most az lenne a legfontosabb, hogy ne utáld meg ezt az egészet.
    Gyalogolj! Fuss 150 métert, aztán gyalogolj ugyanennyit, kényelmes tempóban.
    Aztán újra fuss, majd újra gyalogolj. Ne gondold azt, hogy kisebb lesz a teljesítményed attól, hogy nem egyben, vagy nem pihenő nélkül csináltad meg a kitűzött távot.
    Tudom, hogy neked most úgy tűnik, hogy nem ugyanaz a liga, pedig igen.
    Mindegy, hogy 200 méterrel küzd az ember, vagy 15 km-rel. Mi mind ugyanazokat a harcokat vívjuk (ezt nagyjából egy éve írtam):
    http://dkteam.blog.hu/2012/04/10/gyonas_19
    Nyugodtan állj meg. Fújd ki magad. Akár ülj le. Amikor erőt gyűjtöttél folytasd. Ha 1 órát vesz igénybe az 5*200 méter, akkor annyit szánj rá. Nem kell egyből megváltani a világot.
    És ha nagyon fáj órákkal a futás után is, akkor inkább pihenj pár napot. Nagyon sok időd van, nem kell azonnal megváltani a világot.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ez csillagos ötös komment volt, Zsolt. én valahogy azt képzelem, hogy muszáj és muszáj és mennie KELL, pedig lehet, hoyg nem is? hanem a saját tempómban?

      nem,órákkal utána már nem fáj, csak akkor akarok meghalni. ezt a gyaloglást át kell gondoljam. holnap megyek! :)

      Törlés
  6. Toled probalok erot es energiat meriteni, hogy elinduljak en is kocogni, kerlek tarsal ki ,szoritok neked.Tetszik nagyon a bejegyzeseid stilusa, ilyan hozzaallassal csak sikerulni fog minden amibe belekezdesz!!!!!!
    Hedi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hédi,nem adom fel, ne reménykedjen senki :DDDD

      Törlés
  7. Zazikám, tudod, én is gyaloglás párti vagyok. Igaz, én futópadon nyomom, olykor próbálkozok pár méter futással is, de az kín szenvedés. Soha nem tudtam normálisan futni, utáltam. És ahogy már fentebb írták, ami nem okoz örömet, nem igaz szívvel csinálod, előbb-utóbb visszájára fordul. Ebből a sok okosságból rakd össze, ami Neked a legjobb, ami örömet okoz, beszéld meg a "személyi edződdel" :), és HAJRÁ!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nöné voltam, csak az uramnak álcáztam magam :)

      Törlés
  8. Igen, igen, én is a gyaloglás-kocogás váltakozása mellett kampányolok. Nem kell megerőszakolni a tested, és a gyaloglás majd egyre kevesebb lesz, de tényleg. Hajrá és éljen!

    VálaszTörlés
  9. Rajongok a humorodert! :D ("Hát ne kelljen menekülnöm senki elől, mert akkor végem, le se kell puffantani, elég, ha megkergetnek.")

    VálaszTörlés

szeretem, ha van visszajelzés ;)