2013. augusztus 13., kedd

csak miheztartás végett, gondolom én

Azt  is meg kell tanulni, hogy mikor ne menjen futni az ember.

Az utóbbi két hétben háromszor volt egy-egy olyan napom, amikor az egyensúly-rendszerem ( van ilyen? ) bekrepált és nemhogy csak feküdni tudtam, de azt is csukott szemmel, forgással. Nem tudom, majd helyrejön. Tegnap viszont sikerült megint egy ilyet  produkálni és bár ma reggel nagyon erős volt a kísértés, hogy nem futok, gondoltam, hogy na, ne már, légy erős, ne lustulj el, menni kell.

A frászt kell menni. Nagyjából semmi sem volt jó, de már (megint) éreztem a pálya felé menet, hoyg hagyni kellene ezt, de azzal nyugtattam magam, hogy csak 3,5 km-t futok, ahogy tudok, mert meg kell nézni, ez hogy menne. Hogy menne, hoyg  menne.. sehogyse menne.

Először is az új cipőm mégsem jó, szerintem szimplán kicsi és nem az én lábamra való, ami azért gáz, mert egyébként meg tök jó futócipő. Majd írok egyszer róla.
Másodszor volt bennem szédülés, sokkal - sokkal enyhébben, de szédültem,  nem annyira jó így kocogni.
Harmadszor olyan piszkosul bekezdtem az elején, hogy alig tudtam levegőt venni, mégis minek, mondja meg valaki, ha tudom, hoyg nem tudom ezt a tempót hosszan produkálni, noch dazu nyűggel a testemben, minek kezdek így? Ennyire vagyok hülye, na.

Még az is volt, hoyg elvergődtem 1, 2 km-ig ezzel a számomra tényleg remek tempóval és visszafordultam, mondván, ez a 3,5 fele... mikor rájöttem, hogy nem ez a fele, akkor megálltam, hoyg utána el se bírjak indulni. Próbáltam, valahogy 1, 66 km jött össze, majd hazakutyagoltam.


Szerintem szimplán arról van szó, hogy a cipőt adjam el, ill. ne képzeljem, hogy a Suhanjos 8 km nekem alap lenne.

11 megjegyzés :

  1. Drága Zazi, lehet,hogy csak arról van szó, amit már a (ki tudja melyik a sok közül) bölcs is megmondott: van a jin és van a jang - vannak "passzív" napok, energiák, hullámok és az "aktív" napok, hullámok. Egy erős "jang" (8km) után köteles a természet egy erős "jin"-t beiktatni, ne hibáztasd szegényt... :)

    VálaszTörlés
  2. Hasonló betegség üldöz évek óta, akkor jön amikor akar, és addig van ameddig akarja. Mindig éjszaka érkezik, de van este előjele, de mindig utólag tudatosul bennem. Meniere szindróma. Középfül és egyensúlyszerv,de kb 2 évig csak gyógyszereket kaptam, nem mondta senki mi is a baj, mivel nem tudták. Orvos, de másképp gyógyító orvos azonosította be. Nálam a nyers-evés segített, azóta kordában tudom tartani. Remélem nálad valami egyszerűbb, kicsit pihenne a szervezeted :) De csodállak, ma munkába biciklizés közben is rád gondoltam, mennyire erős és kitartó vagy!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. juj, én ezt nem akarom, szerintem nekem biztosan nem ilyenem van, utánaolvastam.... milyen lehet ezzel élni? még ha csak havonta egyszer is érkezik... olyan ijesztő volt tegnap is.:(

      nem vagyok ám erős, ha erős lennék, nem itt tartanék,pl.jobban fogynék vagy éppen el sem híztam volna, valljuk be :(

      Törlés
  3. Halkan jegyzem meg, hogy néha 1-2 nap pihenő, vagy más sport csodákat tesz. Én a szabim alatt nem nagyon futottam, de 1 hétig minden nap úsztam egyet. Utána sokkal jobban ment minden.
    Nekem egyébként nem megy, hogy minden nap futok. Egyszerűen a testem nem engedelmeskedik. Ezért inkább el sem indulok, nem vagyok én mazochista kérem cépen :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nem kell halkan megjegyezni, mert én szeretem, ha javasoltok és tanácsoltok! viszont én hetente háromszor / négyszer futok csak, tehát vannak pihenőnapok a futások között, most szombat éjjel / vasárnap hajnalban futottam és ma kedden próbáltam.:(

      Törlés
  4. Ja, még egy eszembe jutott. Meleg volt, sok folyadékot tuti vesztettél, suhantál, meg minden. Ittál te eleget kedves Zazi a nagy melegekben?? Mert pl ettől is remekül lehet szédelegni.

    VálaszTörlés
  5. én, sajnos, sosemiszom 1 litert sem / nap:(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor mielőtt bármit is teszel, a kövi napokban próbálj mondjuk 1l-t inni. (Tudom milyen nehéz, én ugyanezzel vagyok mindig bajban). Nekem a gyümölcstea jött be, az jobban csúszik mint a sima víz.
      Aztán nézd meg, még mindig szédelegsz-e. :)

      Törlés
  6. "ne képzeljem, hogy a Suhanjos 8 km nekem alap lenne."
    Aha. 50% tudás, 25% versenypszichózis, 25% szív, de amikor "csak" edzel, akkor a középső 25% nincs. Ne várd magadtól kedd délután 6-kor ugyanazt, mint egy futóversenyen, mert az esetek nagy hányadában a versenyen jobb az ember, mint az edzésen. :)
    T.

    VálaszTörlés
  7. Rita, a magnéziummal hogy állsz? Annyira apróság, de sok megmagyarázhatatlan gyengeséget okoz a magnéziumhiány. Sportolóknak amúgy is kell, ebben a hőségben, sok izzadás mellett meg még inkább. Háziorvosodat kérdezd meg erről szerintem.

    VálaszTörlés

szeretem, ha van visszajelzés ;)