2013. június 6., csütörtök

derengés

Én azt mindig úgy irigyeltem, hogy a férjem olyan jó büdös tud lenni.

Mármint, miután letekert  40 - 50 - 60 km-t, Gerecsére fel, majd le, s mintegy lazításképpen még a Duna mellett egy keveset. És akkor hazaállít, csatakos, büdös, rogyadozik a térde (keresztszalag nélkül, by the way) és már  a kapuban látom, hogy állati boldog. Én meg néztem, hogy ez most akkor miért is jó, tessenek már elmondani. Hát elmondom.

Az új stratégiám szerint nem a szoborig, hanem a szobortól futok, itthon bemelegítek, majd elbaktatok a kb. 1,5 km-re lévő, újonnan kinevezett origóhoz és onnan indulok, mert az viszonylag sík terep. Nem ideális, mert göröngyös, ráadásul tegnap kiderült, hogy bár maga az út elég széles, két keréknyom van össz-vissz, vagyis vagy futok a középső buckákon, vagy próbálok egy keréknyom szélességben futni, de bármelyiket is választom, szar lesz, a lábam fájni fog, mert az egyik lent,  a másik fent, nem jó, na. Rekortánt kérek Bajnára.

Mindenesetre nekilódultam, és nem tudom, mi az, ami továbbvitt az első 300 méter után, mert én ott azt hittem, nemhogy megállok, de visszafordulok, úgy fájt mindenem. Iszonyú csalódott voltam, 300 méter, BM, ennyit három hete is lefutottam, mi a fene történt. Ólom volt a lábam, a tüdőm csökkentett bevitelre kapcsolt, a testem súlya (tömege) megduplázódott, nem haladtam, nem ment és átfutott az agyamon, hogy ettől féltem mindig, hogy amikor majd kiderül, hogy nem megy, szép, szép a fejlődés, de itt a vége. 

Talán az tartotta bennem az erőt, hogy legalább 500 méterig kocorásszak el, az is szégyen, minden szégyen, semmit sem vállalok, mindenki hagyjon békén és adjon egy rántott húst, itt a vég. Végül azért továbbfutottam, gondolom én, hogy szenvedtem már sokszor, nem olvasom vissza, de tudom, viszont most csalódott is voltam, meg iszonyú mérges is, meg féltem is, s mindennek következtében  csak lefutottam 1200 métert. Aztán még sétáltam egy kicsit, s arra gondoltam, hoyg innen vissza kell mennem valahogy, s ne feledjük, már jócskán a falu határain túl voltam, de miért is ne futnék? És visszakocorásztam  1400 métert, egyben, nem szeletelve. Meg még lenyomtam 680 métert a sík terep kihasználtsága jegyében, csak mert úgyis haza kellett még a szobortól is menni. (összesen 3, 2 km)


Őszinte leszek: ahogy elindultam, jobbról búza, balról mező, a főút, rajta túl a dombok, fák, a nap szemben (már majdnem lebukott, hiszen 8 óra volt), én meg csak kocorásztam, szólt a zene, esküszöm, magam sem hiszem el, de éreztem valamit. Azt éreztem, hoyg érzem, hoyg ez jó lesz. Vagy hoyg jó lehet. És ez legalább olyan jó érzés volt, mint büdösnek lenni.  Mert én ilyen büdös még életemben nem. 





(meg még az is van, hogy aki végigolvasta, nyomjon már egy lájkot - mert megérdemlem -, vastaps még nem kell, de én azért  elég büszke vagyok, ugye)

32 megjegyzés :

  1. Húha! Ez szuper, le a kalappal! Gratulálok, és őszintén örülök, annak az érzésnek.

    VálaszTörlés
  2. Munkahelyen nincs fb, úgyhogy ezúton küldöm a lájkot, így is érvényes?

    VálaszTörlés
  3. 3,2 kilcsi, nem is... 3200 méter!!!... rengeteg sok... hódolatom...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. rengeteg bizony, el sem hittem mikor a férjem összeadta.és majd ha ez egyben megy! vagy gyorsabban! vagy valamelyik legalább :D

      Törlés
  4. Nyomni én sem tudok, írni viszont igen. Gratulálok, tényleg! Nagy dolog ám ez!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ugye??? mondjátok még, annyira boldog vagyok ma. persze, el kell mennem ma is futni, ez a menetrend, skicist bekúszik az aggodalom, hogy ma esetleg már nem megy, na de hát ne vicceljünk,kérem..
      köszönöm!!

      Törlés
  5. Nyomtam egyet és itt is gratulálok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jucuu,ez addiktív. köszönöm szépen neked is! egyébként kipróbáltam a runkeepert, te, ez még beszél is hozzám,meg gratulál és km - enkénti tempót is (bár ne tenné.. :D)

      Törlés
  6. Gratulálok! Ja, és "megrontottál" :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. csak nem???? meséééééééééééélj :)

      Törlés
    2. http://krokuszdolgai.blogspot.ro/2013/06/na-futas.html

      Törlés
    3. kommenteltem, de itt is mondom, hogy képes voltál leírni azt,hogy km fölött? első blikkre?? :DDDD

      (királyság ez, gratulálok! csak irigy vagyok,ugye) :D

      Törlés
    4. Első az elmúlt 3 évben. Azelőtt sok volt... és mellé heti 2 torna. Fiatalság, bolondság...

      Törlés
    5. fiatalság, frissesség - nálam meg így ;)

      Törlés
  7. Na, akkor most köll a távnöveléssel vigyázni!!! A korábbi fellelkesüléseim/felsüléseim mind ebből fakadtak.

    Emlékezetből is lefutok X km-t (ez 4 volt). Hú, de jól megy!
    Másnap is lementem, hú, aszta, de jól megy!
    Harmadnap is lementem. Na, ez most annyira nem esett jól.
    Negyedik nap: BM (hogy betűiddel éljek). soha többet nem jövök le. Nem is mentem. Évekig.

    Szóval: ésszel!!!

    P.S. : Summa summarum: legott vered a 30 kilis lécet! ;-) Ugye, tudod?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én éppen mondtam a férjemnek az előbb (mert a csapból is ez folyik nálunk), hogy én annyira tartok attól, hoyg egyszer csak majd nem megy, hogy megtorpanok.

      Zsolti kommentjét olvastam a tieddel együtt és ő is ír erről, és ez nekem félelmem, mert én azt szeretem,ha megy és sikerül és lelkes vagyok, semmi para, semmi megtorpanás, szóval,érted.

      távnövelés mostanában nem lesz, szeretek belakni egy távot, most egyben oda, egyben vissza, aztán majd, valamikor megint ráteszek valamit. a tempó meg hát... nem akarok beszélni róla. :D

      Törlés
  8. Igen, nagyon jókat írtak itt előttem. Bárcsak ne lenne igazam, de a tapasztalat azt mondja, hogy lesznek (vannak) hullámvölgyek, amikor nem megy olyan jól, mint korábban. Ezeket túl kell élni, nem szabad elkeseredni. Nem minden futás ugyanolyan. Fáradtabb a test, nagyobb a meleg, párás a levegő, zaj van... Komolyan, engem még ez is zavar néha... A vasárnap délutáni futásaim gyakran sokkal szenvedősebbek, nehezebben mennek és lassabb tempóval, mint a hétközbeni reggeliek. Ezt én gyakran arra fogom, hogy sok az autó, nagy a zaj, biztos ez zavar meg... Szóval talán lesz olyan, hogy nem megy megint a 3,2 km. Akkor kell igazán erősnek lenni és azért is lemenni újra futni 2 nap múlva. Nem az a legény, aki adja, hanem aki állja... Ugyebár! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. én abban a szerencsés helyzetben vagyok (és ezt tök komolyan mondom), hogy vannak itt tapasztalt és általam igen kedvelt futók és figyelmeztetnek a várható buktatókra is (sérülés, kedvszegés, türelem, kitartás).
      ha ez nem lenne, biztosan nagyobb lenne a csapás, amikor bekövetkezik a hullámvölgy (főleg az első!), így is lesz rendesen, én meg nem annyira bírom a csapásokat, de majd akkor itt fogok nektek siránkozni, ti pedig megmondjátok nekem a tutit (nyugalom,kitartás, türelem)

      a zajt én nagyon is el tudom képzelni, mi egy csendes falu csendes helyén élünk, de amikor tegnap kint voltam a határban és nem szólt a zene, az bársonyos volt.

      Törlés
  9. Zazi, nagyon ügyes vagy! Csináld! Üdv és lájk!

    VálaszTörlés
  10. Gigalájk ez, kérem szépen, fb nélkül is :) Hajrá Zazi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ;)

      lesz ebből valami, ugye? :)

      Törlés
    2. Pl. motivációs zölddiószirup ?;) De szerintem azon felül is jó van/lesz ez!

      Törlés
    3. azért kell a motiváció, zölddióval engem meglehet venni, hogy úgy mondjam, hagyom magam :D

      Törlés
  11. Ha má' büdös is vagy, az jó!!! Merthogy elkezdett méregteleníteni is a szervezeted! Szuper vagy Ritám, csak így tovább!
    Szívem szerint én is büdösödnék most, de a lányt max. a hátamra tudnám kötni, mert nincs kire itthon hagyni egész héten míg én (futkorászok)vánszorgok. De még a saját súlyomat sem bírom, nemhogy majdnem +10 kg-t. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nem kívánlak elkeseríteni, de rajtam még 28 kiló van. az hány éves gyereknek felel meg? mert cementes zsáknak igen jó :D


      najó, csemetével én sem futnék, nyilván, csak viccelek. fogsz még mozogni,nyugi, a baba sem rossz edzés, ha a hátadon van :)

      Törlés
    2. Drága Ritám, én sem akarlak elkeseríteni, de ha a férjhezmeneteli súlyomat nézzük, akkor rajtam is pontosan 28 kg van. :D Meg még erre egy 10 kilós babát? :P

      Törlés
    3. babát a kézbe simogatni, az oké, háton vele futni nem a legjobb :DDDD

      Törlés

szeretem, ha van visszajelzés ;)