2013. június 23., vasárnap

a bal lábam*

Egyre többet mutatok magamból, tessék, már a nadrágom is levettem, jó a tendencia. Egy év múlva a mozgós blogból 18 +-os lesz.

Ez egy láb, a bal, melyen tegnap fagyasztott málnával történő jegelés folyt. Erős volt a dilemma, hogy gyomorba vagy lábra alkalmazzam a gyógymódot.


Még télen, az egyik wampon összetört alattam egy szék. Így történt, érezzétek a történet súlyát. Igazából egy műanyag, szar szék volt, én rajta térdeltem és kiment előbb a szék lába, majd az enyém is, minek következtében én egyenesen a betonra huppantam a térdemmel 80 centi magasból. Na, akkor hónapokig éreztem a nem-frankót, van is egy kis púp a belső részen.

Most a megerőltetéstől, hiszen ne felejtsük az őrült tempómat, fájdogált egy kicsit, én meg nem mertem vele menni sehova, futni végképp nem, így aztán fimnézés közbeni intenzív jegelést alkalmaztam, annyi volt a tegnapi mozgásadagom, hogy lustán lelöktem a lábamról a málnát, meg visszahajítottam. Azt hiszem, ettől nem fogok fogyni.
Ma is akartam, de ma egész napot felölelő grillezés folyt, így most, délután 5-kor kezdem el a jegelést, bár gyanúm szerint Zé este meg akarja enni a málnát, ezért forszírozza.

A lábam pedig ennél vastagabb, lentről felfelé exponenciálisan nő a körfogata, de ravaszul visszaéltem a fényekkel. Mivel holnap mázsálás lesz, egészen konkrétan meg tudom mondani, kevesebb centi kell-e a körbetekeréshez, erősen ajánlom.

A címkék szaporítását viszont a mai nappal a sérülés szóval gazdagítom, igazából ezért volt az egész, hogy végre én is ilyet írhassak. Megirigyeltem a nagyokat, na.


* Daniel  Day-Lewis

3 megjegyzés :

  1. Erre csak a pihenés. Meg azért ne málnázzad túl a térdedet, csak úgy 20 percenként 5 percig, mert megfázhat az ízület.
    T.

    VálaszTörlés
  2. Hasonló történt egyszer velem is. Alig néhány hete ismertem még a Barbit, amikor elvitt bemutatni a családnak. Meglátogattuk a nagymamákat is Balatoncsicsóban. Szépen leültünk egy nagy asztal köré, a család, meg én, összesen úgy kb. nyolcan. Nekem már csak ilyen őskőkori szék jutott, összecsukhatós, aminek ilyen vászon az ülős része. Ültünk, fröccsözgettünk, beszélgettünk. Egyszer csak - egy reccsenést követően - azt vettem észre, hogy az asztal lapja, ami eddig valahol derékmagasság felett volt valahol, most éppen a szemem előtt van... A régi vászon engedett a súlyomnak, és dolgozott a gravitáció. Sokat gondoltam utána rá, hogy vajon direkt én kaptam-e azt a bizonyos széket... :)

    Engem eddig szerencsére elkerültek a komolyabb sérülések. Talpam fájogat időnként, de azt vettem észre, hogy futás közben nem érzem a fájdalmat, csak úgy a rendes napi tevékenység alatt. Emiatt nem szoktam futást kihagyni. Viszont a tavaszi MaratonMan után pár nappal egy futás közben annyira elkezdett fájni a jobb térdem, hogy egyszerűen félbe kellett hagynom azt a távot. Sétáltam hazáig, de otthon már a lépcsőn is alig tudtam felmenni. Az a fura, hogy ez nem a verseny után közvetlen első futáson jött ki, hanem talán a második, vagy harmadik alkalommal. Szóval lehet, hogy a versenyhez nincs is semmi köze. Nagyjából egy hetet pihentettem és elmúlt.
    Ha makacs a dolog és 3-4 nap után sem érzel semmi változást, akkor érdemes megnézetni orvossal.

    VálaszTörlés
  3. Hja, és nem tudom mennyire vigasztal ez téged, de a tegnap reggelre betervezett futást én is kihagytam. :)
    Egyszerűen lusta voltam felkelni, melegben pedig már nem indultam el.
    A múlt heti teljesítményem: 10,3 km. :)

    VálaszTörlés

szeretem, ha van visszajelzés ;)